Luovan kirjoittamisen aineopinnot, 35 op, 2025-2026

Aineopinnot on tarkoitettu perusopinnot suorittaneille. Opintojen tavoitteena on laaja-alaistaa, syventää ja yksilöidä kirjoittamiseen liittyvää tietoa ja taitoa.

Opinnoissa perehdytään kirjallisen kulttuurin erityiskysymyksiin ja opiskelija omaksuu ammattimaisen kirjoittamisen edellyttämiä taitoja. Opiskelija harjaantuu asennoitumaan kirjoittamiseen itseohjautuvasti ja omaa erityislaatuaan tunnistaen. Tavoitteena on myös, että opiskelija ymmärtää kirjoittamisen pitkäjänteisyyttä ja tavoitteellisuutta vaativana monivaiheisena prosessina ja osaa auttaa muita kirjoittajia kehittämään tekstiään palautteenannon avulla.

Tavoite ja sisältö:

Luovan kirjoittamisen aineopinnot syventävät perusopinnoissa omaksuttuja tietoja ja kirjoittamisen taitoja. Opiskelija perehtyy kirjallisen kulttuurin erityiskysymyksiin ja omaksuu ammattimaisen kirjoittamisen edellyttämiä taitoja. Opiskelija harjaantuu asennoitumaan kirjoittamiseen itseohjautuvasti ja omaa erityislaatuaan tunnistaen. Opiskelija ymmärtää kirjoittamisen pitkäjänteisyyttä ja tavoitteellisuutta vaativana monivaiheisena prosessina ja osaa auttaa muita kirjoittajia kehittämään tekstiään palautteenannon avulla.

Aineopinnot koostuvat seuraavista jaksoista:

- Luova kirjoittaminen ja tieto II, 5 op
- Proosa ja kerronnan keinot II, 5 op
- Runous ja kielen taide II, 5 op
- Draaman kirjoittaminen ja dramaturgiset rakenteet II, 5 op

Vapaavalintaiset kirjoittamisen opinnot:
- Kirjoittaminen julkaistavaksi, 5 op TAI
- Tekstin kehittäminen ja kustannustoimittaminen, 5 op

- Ideasta käsikirjoitukseksi - aineopintojen seminaari, 10 op

Edeltävät opinnot:

Luovan kirjoittamisen perusopinnot (25 op) suoritettuna. Muualla kuin Helsingin seudun kesäyliopistossa suoritetuista opinnoista tulee toimittaa todistuskopio viimeistään 11.02.2025 osoitteeseen info@hsky.fi (https://secure.hsky.fi/).

Suoritustapa:

Opinnot järjestetään Turun yliopiston opintovaatimusten (2024-2027) mukaisesti. Opinnot järjestetään lähtökohtaisesti lähiopetuksena Helsingissä, mutta voivat sisältää myös etätapaamisia. Opinnoissa on läsnäolovelvollisuus. Opintoihin otetaan mukaan 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Arviointiasteikko:

0-5

Kurssimaksu:

Kokonaisuusmaksu sisältää Turun yliopiston maksun 80 €, jonka opiskelija maksaa Turun avoimeen yliopistoon Peppi-rekisteröitymisen yhteydessä. Kokonaisuusmaksun voi maksaa neljässä erässä. Huom. käsittelymaksu 5 €/erä.

Tarkistathan opintojaksojen aikataulut ja järjestyksen ennen ilmoittautumista!

Muutokset  ovat mahdollisia.

Avainsanat: ammattimainen kirjoittaminen, kirjoittamisen aineopinnot, kirjoittamisen taidot, luova kirjoittaminen, Turun yliopisto