Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

YLEISTÄ KURSSEISTA

Julkaisemme kursseja ympäri vuoden. Vuoden alussa julkaisemme kurssit keväälle ja kesälle, jonne tarjontamme painottuu.

Käytämme oppimisalustana Moodlea. Etäopetuksessa käytössä on yleisimmin Teams tai Zoom.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa kurssin valintaan liittyvissä kysymyksissä.

Kielikurssien lähtötaso on luokiteltu Eurooppalaisen viitekehyksen (Common European Framework) taitotasoasteikon vaativuustasojen mukaan. Lähtötaso kertoo sen taitotason, jonka opiskelijan arvioidaan tarvitsevan menestyäkseen kurssilla. Oman kielitaitosi taitotasoa sekä vahvuuksia ja heikkouksia voit arvioida esimerkiksi DIALANG-järjestelmällä, joka pohjautuu Eurooppalaiseen viitekehykseen. Emme testaa opiskelijan lähtötasoa ennen kurssia vaan oman tason arviointi on opiskelijan vastuulla.

Helsingin seudun kesäyliopisto on voittoa tavoittelematon säätiö. Koulutusten hinta määräytyy opetuksen järjestämisestä aiheutuvista kuluista (opetuspalkkiot, avointen yliopistojen perimät maksut, opetustilojen, -välineiden ja -ohjelmien kulut, mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä hallintokulut).

Järjestämme kesäyliopiston kursseja eri sijainneissa ja pyrkimyksenä on, että tilat olisivat aina esteettömät. Suosittelemme kuitenkin varmistamaan esteettömyyden asiakaspalvelustamme.

Emme enää julkaise paperista kurssiopasta. Kaikki kurssit löytyvät ajantasaisesti verkkosivuiltamme.

Opintopisteelliset kurssit tunnistat kurssin nimessä olevasta “op” merkinnästä. Yleisimmin nämä kurssit ovat yliopiston tutkintovaatimusten mukaisia.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen avautuu yleensä heti kun kurssi julkaistaan. Ilmoittautumisen avautumisen ajankohdan näet kurssin tiedoissa.

Helsingin seudun kesäyliopisto on oppilaitos, joka toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän ylläpitämisluvan mukaisesti. Helsingin seudun kesäyliopisto käyttää toiminnassaan sähköistä HelleWi-kurssinhallintajärjestelmää. Järjestelmässä henkilötunnusta tarvitaan asiakkaan yksilöimiseen henkilörekisterissä, jotta ilmoittautuminen, opintosuoritukset ja laskutus pystytään kohdistamaan oikein sekä tilastointia varten. Henkilörekisterin sisältämä kurssihallintojärjestelmä on määräysten mukaan rakennettu ja salasanoilla suojattu. Tietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti.

Säilytämme rekisterissä ilmoittautumisen yhteydessä antamiasi yhteys- ja taustatietojasi sekä kurssin suorittamiseen liittyviä tietoja, kuten suoritus- ja läsnäolotietoja. Säilytämme tietoja pysyvästi, mutta voit aina pyytää tietojesi poistamista ja poistamme ne siltä osin kuin se on mahdollista. Helsingin seudun kesäyliopiston Tietosuojaseloste.

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä lukuun ottamatta yrityslaskulla maksettaessa, jolloin kurssimaksu maksetaan kurssin alkaessa.

Jos maksutapahtumasi keskeytyy, otathan heti yhteyttä asiakaspalveluumme niin neuvomme asiassa eteenpäin. Maksamattomat ilmoittautumiset poistuvat järjestelmästämme automaattisesti jonkin ajan kuluttua.

Avoimen yliopiston kursseille rekisteröidytään erikseen yliopistolle. Kesäyliopisto toimittaa ohjeet rekisteröitymiseen kurssin alkaessa. Ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen rekisteröityminen ei ole enää mahdollista.

Voit peruuttaa ilmoittautumisen peruutusehtojemme mukaisesti. Voit vaihtaa kurssia ennen kurssin alkua ja tietyissä tilanteissa heti kurssin alussa. Vaihtotilanteissa olethan yhteydessä asiakaspalveluumme niin kartoitamme vaihdon mahdollisuuksia.

Varasijat jaetaan jonon järjestyksessä ja paikan vapautuessa olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

MAKSUTAVAT JA -JÄRJESTELYT 

Korkeakouluissa ja toiseen asteen oppilaitoksissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat saavat alennuksen osalta kursseiltamme. Opiskelijahinta on kerrottu erikseen kurssin hintatiedoissa.

Erissä maksettaessa 1. erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, 2. erä laskutetaan kaksi kuukautta kurssin alkamisesta ja siitä eteenpäin kahden kuukauden välein erien määrästä riippuen.

Perimme osallistujamaksun ilmoittautumisen yhteydessä, jotta voimme varmistaa kurssitulot ja osallistujien määrän ennen kurssin toteuttamispäätöstä. Jos kurssi perutaan kesäyliopiston toimesta, kurssimaksu palautetaan opiskelijalle kokonaisuudessaan.

Helsingin seudun kesäyliopiston kurssit ovat maksullisia kaikille, mutta osassa kursseistamme on opiskelija-alennus. Mahdollinen alennus on aina mainittu kurssin hintatiedoissa verkkosivuillamme.

Voit maksaa useiden taide-, liikunta- ja musiikkikurssien kurssimaksuja Epassi ja Smartum kulttuuri- ja liikuntaeduilla. Löydät kurssin kuvauksesta maininnan, jos kurssi on mahdollista maksaa edulla.

KOULUTUKSIIN OSALLISTUMINEN 

Kursseillamme ei ole minimiosallistujamäärää vaan kurssien toteutuminen päätetään kokonaisuuden perusteella. Jos kurssi on täynnä, lukee kurssin tiedoissa “Kurssi on täynnä” ja voit tällöin ilmoittautua varasijalle.

Toimitamme kurssiohjeet viimeistään 1 arkipäivä ennen kurssin alkamispäivää. Samalla saat etäopetuskurssien kirjautumisohjeet opetusalustalle sekä pääsyn etäopetuslinkkeihin.

Kesäyliopiston Moodle on verkossa toimiva oppimisympäristö. Ohjeet Moodleen kirjautumiseen saat meiltä saapuvassa kurssiohjeessa.

Tunneilta voi olla poissa tietyn määrän kurssista riippuen. Jos kurssista saa opintopisteellisen suorituksen, on läsnäolovaatimus kerrottu kurssin tiedoissa. Muiden kurssien läsnäolovaatimuksia voit tiedustella asiakaspalvelustamme.

Kurssikirjat eivät kuulu kurssin hintaan ja opiskelijan tulee hankkia kirjat itse. Käytettävä kurssikirja on kerrottu kurssin tiedoissa. Kurssikirjoja on saatavilla isoimmissa kirjakaupoissa.

Luentoja ei lähtökohtaisesti tallenneta. Joillakin kursseilla luennot saatetaan tallentaa opettajan opetuskäytäntöjen mukaan.

Tarvitset oman tietokoneen kursseilla, jotka järjestetään etänä.

Lähiopetuskursseille ei voi osallistua etänä. Jos kurssi järjestetään hybridikurssina, on opiskelijalla mahdollisuus osallistua lähi -tai etäopetukseen. Opetusmuoto on aina mainittu kurssin tiedoissa verkkosivuillamme.

Kurssipaikoilla ei pääsääntöisesti ole opiskelijoille erikseen varattuja pysäköintipaikkoja. Pysäköintimahdollisuuksista voit tiedustella tarkemmin asiakaspalvelustamme.

Jos kurssi ei olekaan sinulle sopiva esim. taso on väärä, olethan mahdollisimman pian kurssin aloituksesta yhteydessä asiakaspalveluumme, niin katsomme mahdollisuuksia kurssin vaihtamiseen.

Opinnot tulisi suorittaa opintojen määritellyn keston eli opinto-oikeuden aikana.

TODISTUKSET JA TENTIT

Kurssi arvioidaan kurssille määritellyn arvosteluasteikon perusteella, joka voi olla hyväksytty/hylätty tai asteikolla 1-5 tai 4-9. Arvio annetaan madollisimman pian suorituksen jälkeen. Yliopistollisissa kursseissa suoritusmerkinnät saattavat näkyä yliopiston järjestelmässä pienellä viiveellä.

Voit tilata todistuksen asiakaspalvelustamme sähköpostitse tai puhelimitse. Poikkeuksena yliopistolliset kurssit, joiden suoritusotteet ja todistukset tilataan yliopistolta tai Oma opintopolku –palvelusta.

Tentin tuloksia voit tiedustella asiakaspalvelustamme. Tulokset saapuvat meille n. kahden viikon kuluessa tentistä.

Kesäyliopisto ei järjestä siirtotenttejä toisista yliopistoista.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä!