Tietoa meistä

Tietoa meistä

Helsingin seudun kesäyliopisto on vuonna 1966 perustettu julkisen valvonnan alainen vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö. Säätiön perustajina ja jäseninä ovat pääkaupunkiseudun kaupungit, ja sen hallintoon osallistuu myös Helsingin yliopisto.

Opetus on avointa kaikille kiinnostuneille iästä, koulutuksesta tai muista opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 8 000 osallistujaa yli 700 kurssilla.

Monipuolinen opetusohjelmamme sisältää avoimen yliopistollisen opetuksen lisäksi kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta sekä avoimia yleisötilaisuuksia. Kurssitarjontaa päivitetään jatkuvasti ajankohtaisten aiheiden ja koulutustarpeiden mukaan.

Laajaa ja laadukasta suomen kielen opetusta toisena tai vieraana kielenä on järjestetty jo perustamisvuodesta 1966 lähtien. Vieraita kieliä on ohjelmassa yli 20 ja kursseja järjestetään alkeista edistyneisiin. Osa kielikursseista on avointa yliopisto-opetusta. Opintopistekorvaavuudesta on mainittu erikseen kyseisten kurssien kohdalla.

Suomessa on 20 kesäyliopistoa, jotka antavat opetusta 130 paikkakunnalla. Kesäyliopistot ovat alueellisen koulutustarjonnan oppilaitoksia, joiden toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen. Toiminta on nimestä huolimatta ympärivuotista.

Hallitus 2021-2024

Jari NissinenVarajäsen: Carita PerryHelsingin kaupunki
Marjut PihonenVarajäsen: Timo OhmeroHelsingin kaupunki
Terhi Ainiala (pj)Varajäsen: Aleksi MeriläinenHelsingin kaupunki
Mervi KorhonenVarajäsen: Pertti JoonaHelsingin kaupunki
Herttaliisa Tuure (vpj)Varajäsen: Helena Tiitinen-Levijoki Espoon kaupunki
Marko KiveläVarajäsen: Satu Mollgren (Kauniaisten edustaja)Espoon kaupunki
Märt VesinurmVarajäsen: Hetamari Woods Vantaan kaupunki
Anu HaapalaVarajäsen: Jenni KrapuHelsingin yliopisto