Tietoa meistä

Tietoa meistä

Helsingin seudun kesäyliopiston opetus on avointa kaikille kiinnostuneille iästä, koulutuksesta tai muista opinto-oikeuksista riippumatta. Vuosittain kesäyliopistossa opiskelee noin 8 000 osallistujaa yli 700 kurssilla.

Monipuolinen opetusohjelmamme sisältää avoimen yliopistollisen ja avoimen ammattikorkeakouluopetuksen lisäksi kieltenopetusta, tietotekniikkaa, taidekursseja, abiturienttikursseja, ammatillista täydennyskoulutusta sekä avoimia yleisötilaisuuksia. Kurssitarjontaa päivitetään jatkuvasti ajankohtaisten aiheiden ja koulutustarpeiden mukaan.

Suomessa on 20 kesäyliopistoa, jotka antavat opetusta 130 paikkakunnalla. Kesäyliopistot ovat alueellisen koulutustarjonnan oppilaitoksia, joiden toiminnassa painottuvat avoin korkeakouluopetus sekä alueen muihin osaamis- ja sivistystarpeisiin vastaaminen. Toiminta on nimestä huolimatta ympärivuotista.

Helsingin seudun kesäyliopisto on vuonna 1966 perustettu vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Helsingin seudun kesäyliopistosäätiö. Säätiön perustajina ja jäseninä ovat pääkaupunkiseudun kunnat, ja sen hallintoon osallistuu myös Helsingin yliopisto.

Kansainvälisyys on osa kesäyliopiston toimintaa. Opiskelijoita ja opettajia saapuu kursseille ympäri maailmaa. Laajaa ja laadukasta suomen kielen opetusta toisena tai vieraana kielenä on järjestetty jo perustamisvuodesta 1966 lähtien. Vieraita kieliä on ohjelmassa lähes 30 ja kursseja järjestetään alkeistasolta yliopistotasoiseen opetukseen.

Hallitus 2017-2021

Laura Nordström (pj)Varajäsen: Dolf AssmannHelsingin kaupunki
Marianne HeinonenVarajäsen: Santeri LampiHelsingin kaupunki
Risto KolanenVarajäsen: Taru ReinikainenHelsingin kaupunki
Tarik AhsanullahVarajäsen: Sanna-Maria PakkanenHelsingin kaupunki
Herttaliisa Tuure (vpj)Varajäsen: Binga Tupamäki (Kauniaisten edustaja)Espoon kaupunki
Marko KiveläVarajäsen: Leena AlanenEspoon kaupunki
Jukka SailasVarajäsen: Sonja PääsukeneVantaan kaupunki
Susanna Niinistö-SivurantaVarajäsen: Airi HakkarainenHelsingin yliopisto