Kauppa- ja taloustieteen yliopistokokonaisuudet 2024-2025

Koulutustarjonnastamme löydät runsaasti avoimena yliopisto-opetuksena toteutettavia opintokokonaisuuksia. Voit suorittaa sivuaineen opiskelemaasi tutkintoon tai hyödyntää opintoja työelämässä. Tutustu kauppa- ja taloustieteen opintokokonaisuuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Kauppatieteiden perusopinnot, 30 op

Kauppatieteen perusopintojen tavoitteena on johdatella opiskelija kauppatieteen opiskeluun ja antaa perustiedot johtamisesta, laskentatoimesta, markkinoinnista, rahoituksesta ja yritysjuridiikasta. Opinnot suoritetaan Moodle-verkko-oppimisympäristössä itsenäisesti perehtymällä oppimateriaaliin (kirjallinen materiaali, joissakin opintojaksoissa luentotallenteet, harjoitustehtävät) ja palauttamalla oppimistehtäviä ja/tai tekemällä verkkotentti oppimisympäristössä. Opintojaksoissa on vaihtoehtoisia suoritusajankohtia, joista voit valita itsellesi sopivan ja suorittaa opintoja omassa aikataulussa itsenäisesti.

Ajankohta: 31.8.2024 — 30.7.2025
Kurssimaksu: 370,00 €

Markkinoinnin perusopinnot, 26 op

Markkinoinnin opintokokonaisuudessa käsitellään markkinoiden rakenteita ja toimintaa, kilpailustrategioita, kuluttajakäyttäytymistä ja markkinointiviestintää sekä markkinoinnin suunnittelua ja johtamista. Voit syventyä myös vastuullisen markkinoinnin, kansainvälisen liiketoiminnan tai vähittäiskaupan teemoihin. Opinnot suoritettuasi ymmärrät markkinoinnin osana yritysten ja organisaatioiden ydintoimintoja.

Opintojen jälkeen osaat soveltaa markkinoinnin peruskäsitteitä liiketoimintaan, tunnistat kysyntään ja kilpailuun liittyviä haasteita ja ymmärrät, miten asiakkaan kokemus tuotteesta tai palvelusta muodostuu. Opinnot suoritetaan verkossa.

Ilmoittautuminen: Opinnoista voi opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai koota niistä perusopintokokonaisuuden, jolloin valitaan opintojaksoista pakollisen perusteet-jakson lisäksi valinnaisia jaksoja niin, että vähimmäislaajuus 25 op täyttyy. Näihin opintoihin ei ilmoittauduta kokonaisuuteen, vaan vain yksittäisille jaksoille, joista kokonaisuuden voi koostaa.

Ajankohta: 31.8.2024 — 30.7.2025

Laskentatoimen perusopinnot, 30 op

Laskentatoimen opintokokonaisuuden suoritettuasi hallitset yritysten ja muiden organisaatioiden talouden kokonaisuuden ja eri näkökulmien väliset yhteydet. Ymmärrät sen, miten erilaiset liiketapahtumat vaikuttavat tilinpäätökseen ja osaat tulkita tilinpäätöksiä. Osaat myös  tuottaa laskentatoimen johtamisen avuksi tuottamia mittaristoja ja tulkita niitä suhteessa liiketoimintaan. Opinnot suoritetaan Moodle-verkko-oppimisympäristössä itsenäisesti perehtymällä oppimateriaaliin (kirjallinen materiaali, joissakin opintojaksoissa luentotallenteet, harjoitustehtävät) ja palauttamalla oppimistehtäviä ja/tai tekemällä verkkotentti oppimisympäristössä. Opintojaksoissa on vaihtoehtoisia suoritusajankohtia, joista voit valita itsellesi sopivan ja suorittaa muutoin opintoja omassa aikataulussa itsenäisesti.

Ajankohta: 31.8.2024 — 30.7.2025
Kurssimaksu: 450,00 €