Tanssipedagogiikan temaattiset opinnot 15 op, lv. 2024–25

Tanssipedagogiikan temaattiset opinnot, 15 op järjestetään Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opintosuunnitelman mukaisesti.

Sisältö: Tanssipedagogiikan temaattisten opintojen tavoitteena on syventää osallistujan vastuullista toimijuutta tanssin alueella, tukea häntä oman tanssipedagogisen näkemyksensä kehittämisessä ja rohkaista kohti uusia avauksia tanssin toimintaympäristöjen, mahdollisuuksien ja merkityksen laajentamiseksi yhteiskunnan eri alueilla.

Kohderyhmä: Opintokokonaisuus soveltuu Taideyliopiston vaatimusten mukaisen Tanssipedagogiikan perusteet 25 op -opintokokonaisuuden suorittaneille, jotka haluavat syventää osaamistaan.

Opintojen suorittaminen: Lähi- ja etätapaamiset, kirjalliset työt ja oma projekti. Opintojen aikataulu on tiivis ja siihen täytyy sitoutua. Oman projektin työstäminen vaatii paljon itsenäistä työskentelyä.

Kurssimaksut ja ilmoittautuminen:

  • Pohjavaatimuksena opintoihin on hyväksytysti suoritetut Tanssipedagogiikan perusteet, 25 op (TaiY).
  • Opintoihin haetaan 13.1.2025 klo 10 mennessä ilmoittautumalla opiskelemaan opintoja ja palauttamalla ennakkotehtävä: täytä kohdasta "Ilmoittaudu kurssille" avautuva ilmoittautumislomake, maksa kokonaisuusmaksu tai ensimmäinen erä, sekä käy palauttamassa lyhyt (max 150 sanaa) ennakkotehtävä täällä.
  • Hakemus on sitova: hakemalla opintoihin sitoudut aloittamaan ne, jos tulet valituksi (tutustu peruutusehtoihin täällä). Valinnat opintoihin tehdään ennakkotehtävän pohjalta (tasavertaisessa tilanteessa aikaisempi kokemus tanssin alalta katsotaan eduksi). Maksamasi maksut palautetaan, jos et tule valituksi opintoihin.
  •    Kokonaisuuteen voidaan ottaa enintään 16 osallistujaa.
  •    Kokonaisuusmaksu 930 € (sisältää Taideyliopiston avoimen yliopiston perimän maksun 50 €). Hinta on omakustannehinta, kesäyliopisto ei tee voittoa opinnoilla.
  •    Kurssimaksun voi  maksaa myös kolmessa erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintoihin hakeutumisen yhteydessä ja loput erät noin kahden kuukauden välein koulutuksen alkamisesta. (Huom. käsittelymaksu 5 €/erä.)

Opettajat: Opintokokonaisuuden vastaava opettaja on Raisa Foster: filosofian tohtori, tanssipedagogiikan dosentti (Taideyliopisto) ja sosiaalipedagogiikan, erityisesti taiteellisen tutkimuksen ja työotteen dosentti (Itä-Suomen yliopisto). Kokonaisuuden toinen opettaja on tanssitaiteen maisteri, väitöskirjatutkija Pauliina Laukkanen, ja joillakin opintojaksoilla voi olla myös vierailevia opettajia.