Riippumatta – verkkokurssi riippuvuuksista toipumisen tueksi, maaliskuu 2024


Aika: 4.-31.3.2024 (kurssin materiaalit ovat katsottavissa 30.4. saakka).

Kurssimaksu: 149€.

Sisältö ja tavoite: Aluksi se haitallisinkin riippuvuus on palvellut jotakin tarvetta ihmisen elämässä. Se on tuonut mielihyvää, iloa ja vapauden tunnetta elämään. Lopulta ihmisen koko elämä kuitenkin palvelee riippuvuutta. Ja vielä siinäkin vaiheessa, kun riippuvuudesta on muodostunut vankila voi ulospäin näyttää siltä, että sinulla on homma hanskassa. 

Hyvin usein ajatellaan että ”kun otan itseäni niskasta kiinni” niin kyllä tämä juominen/pelaaminen/muu addiktio loppuu. Haitalliseksi kehittynyt riippuvuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että siitä kärsivä on selkärangaton luuseri. Päinvastoin! Useat addiktit suorittavat elämäänsä ja pärjäävät useilla mittareilla hyvin elämässään. Tahdonvoimaakin toki tarvitaan. Se ei kuitenkaan aina riitä toipumiseen riippuvuuksista.

Kurssin työkalut auttavat toipumaan seuraavista riippuvuuksista:

  • Alkoholirippuvuus
  • Lääkeriippuvuus
  • Huumeriippuvuus
  • Nikotiiniriippuvuus
  • Rahapeliriippuvuus
  • Pornoriippuvuus
  • Seksiriippuvuus
  • Muu toiminnallinen riippuvuus

Tämä verkko-ohjattu kurssi tarjoaa sinulle riippuvuuksista toipumiseen keskittyvän hoito-ohjelman, joka sisältää verkkoluentosarjan, tehtäviä sekä riippuvuuksiin erikoistuneen psykoterapeutin keskustelutukea. Verkkoluentosarjassa saat käyttöösi 8 syvällistä riippuvuuksista toipumiseen tähtäävää luentoa, jotka kestävät 15-45 min kerrallaan. Jokaiseen verkkoluentoon sisältyy oma tehäväpaketti, jonka avulla pääset tutkimaan omaa riippuvuuttasi sekä riippuvuuteesi liittyvää ajattelua, tunne-elämää sekä toimintaa. Verkkokurssi on suunniteltu siten, että saat oikea-aikaisia työkaluja toipumisen eri vaiheisiin.

Kurssi kestää yhteensä 4 viikkoa, jonka aikana sinulle avataan verkkoalustalle viikoittain uudet videot sekä työkalut edistämään riippuvuudesta toipumista. Saat käyttöösi myös tuetun ja psykoterapeutin ohjaaman keskusteluryhmän. Ryhmä on anonyymi ja siellä voit kertoa itsestäsi juuri sen verran kun halua, sekä esittää kysymyksiä liittyen riippuvuudesta toipumiseen kurssilla. Psykoterapeutti vastaa kysymyksiisi saman viikon aikana. Ryhmä on suljettu ja avoin vain samaan aikaa kurssille osallistuville. Ryhmän koko on 6-8 henkilöä. Kurssin käytyäsi sinulla on ymmärrys siitä, mistä riippuvuudesta on kysymys ja miten itse pääset toipumaan. 

Vaikka kurssi ei korvaa kuntoutusta, psykoterapiaa tai lääkärin sinulle määräämää hoitoa, kurssin työkaluja käyttäen mielitekosi riippuvuustoimintaan liittyen, vähenevät tai poistuvat kokonaan.

Kesto: 8 ot

Kouluttaja: Kristiina Niskanen, riippuvuuksien hoitoon suuntautunut psykoterapeutti ja perheterapeutti.