Leikki ja vuorovaikutus lapsen kehityksessä

Aika: 11.4.2025 klo 9.00-16.00

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa laaja-alaista koulutusta leikistä normaalisti kehittyvän lapsen kehityksessä!

Koulutuspäivä on osa Helsingin seudun kesäylipiston järjestämää puheterapeuttien leikkiterapiakoulutusta, jonka sisällöstä vastaa Dialogisen puheterapian tuki ry. Koulutuspäivään voivat ilmoittautua kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Sisältö: 

  • vuorovaikutus lapsen kehityksen perustana,
  • leikin yhteys lapsen (esi)kielelliseen kommunikaatioon ja sosioemotionaaliseen kehitykseen 
  • erilaisia näkökulmia leikkiin
  • leikin eri muodot / leikin kehitysvaiheet
  • aikuisen roolit ja merkitys leikissä

Kohderyhmä: Lapsen leikin ymmärtäminen syvällisesti on lasten kanssa työskentelevien puheterapeuttien tärkeä työväline sekä lapsen kielelliskommunikatiivisten taitojen arvioinnissa että kuntoutuksessa. Koulutus sopii myös muille ammattiryhmille ja lapsen leikistä kiinnostuneille.

Dialogisen puheterapian tuki ry:n kunnia- ja perustajajäsen puheterapeutti, psykoterapeutti Kirsti Remes on sanonut, että ”Leikki on lapsen kieltä. Se on lapsen luonnollinen tapa ilmaista itseään. Leikissään lapsi vahvistaa kehitystään. […] Leikin kielellä lapsi ilmaisee itseään täydellisemmin kuin sanallisen kielen avulla. Kommunikaatiohäiriöiselle leikki saattaa olla ainoa ilmaisuväline, ainakin se on puheterapeutille ”kuninkaallinen tie” lapsen ymmärtämiseen ja kommunikointiin hänen kanssaan” (Remes, Kirsti: Leikki puheterapiassa. Valtakunnallinen seminaari Kauniaisissa 16.2.-17.2.1996. Koulutusjulkaisu).

Kouluttajat: PsT, Lapsi- ja kehityspsykologian professori Marja-Leena Laakso, KT, dosentti, yliopistonlehtori Merja Koivula

Kurssimaksu: 150€ 

Kesto: 7 ot

Kurssin aikataulu:
  • Pe 11.04.2025 09:00-16:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Lisää kurssi omaan kalenteriisi