TRE stressinpurkuliikkeet – etäoppimisen kevätkurssi


Aika ja paikka: Non-stop etäoppimisen kevätkurssi, jonka voit tehdä oman aikataulusi mukaan nettiyhteydellä varustetun älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Kurssi on avoinna opiskelijalle ilmoittautumiskuukauden sekä seuraavan kuukauden loppuun eli aina vähintään 1 kk.

Sisältö ja tavoite: TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa. Kurssilla tutustut menetelmään ja tavoitteena on löytää itsellesi soveltuva tapa tehdä stressipurkuharjoitusta. Olemme hyvin erilaisia siinä, mistä ja miten stressaannumme ja erilaisia myös siinä, millä tavalla sovellettuna harjoitus toimii itse kullekin parhaiten. TRE- harjoittelu rentouttaa ja edistää toipumista jännitystiloista ja heijastuu vointiisi monin myönteisin tavoin. Harjoitus sopii laajasti moneen – stressin, kuormituksen ja henkisen jännittyneisyyden purkamiseen sekä kehollisista kireyksistä ja jännityksistä palautumiseen. Kurssilla opit käynnistämään ja säätelemään palautumistärinääsi niin, että palaudut ja etenet TRE-harjoittelussasi turvallisesti ja itsellesi sopivaan, omaan tahtiin.

• Kurssi on tarkoitettu TRE-stressinpurkuliikkeiden oppimiseksi ja itsenäisen TRE-harjoittelun aloittamiseksi. Harjoitukset tehdään itsenäisesti opetusvideoiden avulla. Kurssin aikana voi olla tarvittaessa yhteydessä opettajaan.
• Kurssi koostuu johdannosta, kolmesta kahden oppitunnin pituisesta jaksosta sekä oheisaineistosta. Kuhunkin kolmeen oppituntijaksoon sisältyy käytännön TRE-harjoitus. Kurssin opiskeluun suunniteltu aika on 10 päivää, mutta voit käydä sen läpi nopeasti (esimerkiksi kertaajat) tai hitaasti (jos on tarve pitää taukoa harjoitusten välissä).
• TRE- harjoitteluosioissa tehdään kevyt lämmittelyliikesarja ja ollaan kehollisesti asennoissa, jotka edellyttävät terveydentilaa, joka sallii kevyen liikunnan harrastamisen. Kurssiaineistosta löydät ehdotuksia soveltaa liikkeitä, jos jokin liike ei kehollesi sovi.
• TRE-harjoittelu on itsehoitomenetelmä stressin ja jännittyneisyyden purkamiseen. Itsesäätely TRE-harjoittelua oppiessa on keskeisessä roolissa. Kehon purkaessa jännitteitä joillakin myös tunteet voivat aktivoitua. On tärkeää, että tunnet olosi kurssin ajan ja sen jälkeisessäkin harjoittelussasi juurtuneeksi ja olosi vakaaksi ja turvalliseksi.
• Kurssille osallistuminen ei anna valmiuksia tai oikeuksia opettaa tai ohjata TRE-menetelmää kenellekään muulle.

Kohderyhmä: Soveltuu työhyvinvointikurssiksi sekä kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa. Tervetulleita ovat myös hyvät jännittäjät ja stressaajat, paljon liikkuvat / urheilijat ja kaikki omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet. Kurssi on erityisen suosittu terveys-, sosiaali- ja kasvatusalojen toimijoiden keskuudessa. TRE-harjoittelu ei sovi, jos on vakavasti sairas tai elimistö on toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta tai sairastaa epilepsiaa tai kyky itsesäätelyyn on rajoittunut, esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden sairaudet. Kyky itsenäiseen harjoitteluun voi olla rajoittunut vakavan traumataustan, voimakkaan ahdistuneisuuden ja vaikean masennuksen oireissa. Harjoittelusta on hyvä pitää taukoa raskauden aikana sekä vammoista ja sairauksista toipumisen aikana. Tarvittaessa varmista TRE-harjoittelun sopivuus hoitavalta lääkäriltäsi.

Kouluttaja: Satu Pusa, Certified & Advanced TRE Provider, stressinpurkukouluttaja, psyykkinen valmentaja

Kurssimaksu sisältää TRE-etäoppimisen kirjallisen, videoidun ja äänitetyn materiaalin opiskeluoikeuden kurssin ajan sekä tarvittaessa opettajan kurssinaikaisen etätuen opiskelijan TRE-harjoittelun lisäohjeistamiseksi.

Ilmoittautuminen ja kurssiohjeet: Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostitse kurssilinkin ja salasanan. Huom. Kurssin aineisto on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöösi, eikä aineistoa tai osia siitä saa luovuttaa eteenpäin.

Kurssikokemuksia:

”Kurssin sisältö on todella selkeää ja helppolukuista ja kauniit kuvat katkaisevat lukupätkät sopivan pituisiksi. Ohjeiden mukaan on helppo toimia ja on hyvin aikaa kuulostella ja harjoitella.”

”Videot on niin rauhallisia ja ihania, ja etenkin sinun ääni, että tulee turvallinen olo jo heti valmiiksi. Ja ehdotonta plussaa kun muistutat välillä hengittämisestä!!! Itse olen juuri sellainen hengityksen pidättäjä, että tuli kyllä tarpeeseen!”

”On huippua päästä tekemään tätä lisää. Tämä kurssi on kokonaisuudessaan ihan mahtava!”

Kurssimaksu: 65€