Terveyttä kiinalaisilla ääniharjoituksilla

Aika: pe 31.5.2024 klo 10.00-14.30

Ääni on energiaa ja se soi kehossa. Kiinassa kehomme energiaa kutsutaan nimellä qi (chi). Tule kokemaan, miten vanhat kiinalaiset qigong-harjoitukset ja äänen oma värähtely rentouttavat ja samalla aktivoivat kehon elinvoimaa.

Tavoite ja sisältö: Kurssi sisältää kehoa vapauttavia ja ääntä auttavia lempeitä liikkeitä sekä hengitys- ja rentoutumisharjoituksia, jotka johdattelevat vanhoihin kiinalaisiin ääniharjoituksiin. Teemme mm. meditatiivista ääniharjoitusta nimeltä Liuzijue (Kuuden äänen harjoitus), joka rauhoittaa mieltä ja vaikuttaa myös aivoihin ja sisäelimiin.

Harjoituksia tehdään seisten, tuolilla tai lattialla istuen sekä makuulla. Ota mukaan oma makuualusta, liukumattomat sisätossut tai jarrusukat, rennot ja lämpimät vaatteet (peitto tai shaali voi olla tarpeen), kevyet eväät ja juotavaa

Kohderyhmä: Sopii kiinalaisten lajien harrastajien lisäksi kaikille, joita oma terveys kiinnostaa. Ei edellytä mitään liikunnallisia tai äänellisiä valmiuksia. Kyseessä ei ole laulukurssi eli olet tervetullut ihan omalla äänelläsi vailla suorituspaineita. Ääniä päästellään yhdessä eikä kukaan joudu esiintymään. Mukaan voi tulla ilman ennakkotietoja.

Kouluttaja: Fil.tri, kiinalaisen terveydenhoidon terapeutti ja tietokirjailija Helena Hallenberg, joka on opiskellut ja tutkinut kiinalaisia terveydenhoitomenetelmiä vuodesta 1990. Julkaisut: Levollinen yö (2022), Aivo-qigong 2, lisää harjoituksia mielesi terveydeksi  (2022), Aivo-qigong, harjoita mielesi toimintaa ja terveyttä (2020), Parempaa kohti, voi hyvin sairaudesta huolimatta (2018), Kiinalainen itsehieronta (2014), Elämän portti, qigong-terveysharjoitukset (2009), Apteekki keittiössä, ruokavalio kiinalaisessa terveydenhoidossa (2004) ja Elinvoimaa kiinalaisittain, opas terveyden ylläpitoon (2002). Lisätietoja: Helena Hallenberg, 0405917895, huomen@kolumbus.fi, www.huomen.net

Kurssimaksu: 70€

Kesto: 5 ot


Kurssin aikataulu:
  • Pe 31.05.2024 10:00-14:30 Studio Manipura, Salomonkatu 19
Lisää kurssi omaan kalenteriisi