Paratiisi! – Värillinen piirustus (kesä)

Aika: 3.–7.6.2024 ma-pe klo 17:30–20:30

Tavoite ja sisältö: Alkukesäistä paratiisia etsimässä? Tämä värilliseen piirtämiseen keskittyvä kurssi on suunnattu sinulle, joka rakastat kasveja, luontoa ja eläimiä, ja haluat keskittyä rauhalliseen piirtämiseen muiden samanmielisten kanssa. Kurssilla työskennellään annetun virikemateriaalin perusteella omiin ideoihin ja intresseihin syventyen. Lähtökohtana aiheissamme vuoropuhelevat luonto ja sen kasvit sekä ihminen. Tarkastellaan alkukesäistä kasvua ja luonnonilmiöitä sovittamalla sitä yhteen oman piirustustavan ja -jäljen kanssa. Tarkastellaan luonnon pieniä, välillä melkein näkymättömiäkin yksityiskohtia, ja juhlitaan rikkailla väriyhdistelmillä, välillä hillitymmin, välillä koko paletin kirjoa hyödyntämällä.

Työskentelemme iloa ja oivalluksia tuottavien aiheiden parissa valmistaen töitä joilla on itselle henkilökohtainen ja positiivinen sisältö. Olet tervetullut kurssille sellaisilla taidoilla kuin sinulla on: voit olla vasta-alkaja tai pidempään piirtänyt. 

Kursilla materiaalien pääpaino keskittyy värilliseen piirtämiseen (puuvärit) erilaisille papereille, mutta tutkimme myös sekatekniikan mahdollisuuksia (vesiliukoiset materiaalit ja terävät piirtimet) ilmaista värien syvyyttä ja voimaa. Kurssilla voi työskennellä monenlaisilla piirtimillä puuvärien lisäksi, esim tusseilla tai pastelliliiduilla ja kaikenlaiset omat kokeilut ovat sallittuja. Kurssin aikana tutustuaan myös värilliseen piirustuspohjaan.

Tarvikkeet:

  • Teräviä piirtimiä (puuvärejä, lyijykyniä, tusseja jne)
  • Vesi- tai akvarellivärit  sekatekniikkakokeiluun (Muutama nappi riittää eikä näitä tarvitse olla ensimmäisellä kerralla mukana)
  • Lyijykyniä, kumi ja terotin
  • Työskentelyyn sopivat vaatteet

Huom. Kaikkien kurssilaisten ei tarvitse omistaa samoja välineitä, vaan voit työskennellä sellaisilla kynillä joita sinulta jo löytyy. Myös kurssin aikana voi, ja kannattaakin, täydentää omia varastoja. Myös kurssipaikalta voit omakustannehintaan saada lainaksi puuvärejä, ja isommat ja laadukkaat paperit kannattaakin hankkia kurssipaikalta. Myös paperit ovat omakustannehintaisia.

Kesäyliopiston ilmoittautumisvahvistuksella saat 10–20 % alennusta Temperan (Uudenmaankatu 16) ja 20 % alennusta Taidemaalariliiton Taiteilijatarvikevälityksen (Erottajankatu 9 B) normaalihintaisista taidetarvikkeista.

Yhteistyössä: Helsingin Taiteilijaseura 

Ks. lisää opettajasta Instagram-tililtä @eija_keskinen

Hinta: Tämän kurssin voi maksaa myös kulttuuriedulla. 

Kurssin aikataulu:
  • Ma 03.06.2024 17:30-20:30 Kaapelitehdas, Helsingin Taiteilijaseura, Tallberginkatu 1
  • Ti 04.06.2024 17:30-20:30 Kaapelitehdas, Helsingin Taiteilijaseura, Tallberginkatu 1
  • Ke 05.06.2024 17:30-20:30 Kaapelitehdas, Helsingin Taiteilijaseura, Tallberginkatu 1
  • To 06.06.2024 17:30-20:30 Kaapelitehdas, Helsingin Taiteilijaseura, Tallberginkatu 1
  • Pe 07.06.2024 17:30-20:30 Kaapelitehdas, Helsingin Taiteilijaseura, Tallberginkatu 1
Lisää kurssi omaan kalenteriisi