Länsimaisen taiteen historia – verkkokurssi

Opiskele länsimaisen taiteen historiaa itsenäisesti non-stop verkkokurssilla. Kaikille taidehistoriasta kiinnostuneille.

Opi länsimaisen taiteen historian aikakaudet ja tyylikaudet, suurimmat taiteilijat ja heidän persoonalliset tyylinsä. Kurssin käytyäsi hallitset perustiedot sommittelusta ja väriopista teoksen rakentamisen välineinä ja osaat sijoittaa tärkeimmät keksinnöt, kuten lyhennyksen, perspektiivin ja kannettavat telineet, eri aikakausiin ja ymmärrät niiden merkityksen taiteen historian kehityksessä. Osaat myös hahmottaa taiteen olemusta ja sen muutosta eri aikoina.

Kurssi on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun videoiden ja Thinglink-materiaalien avulla. Käsiteltävät aikakaudet ovat esihistoria, Egyptin antiikki, antiikki, keskiaika, renessanssi, 1500-luku, 1600-luku, 1700-luku, akateeminen taide, romantiikka, modernin taiteen synty, impressionismi, 1800-luvun muut modernin taiteen suuntaukset, 1900-luku 1950-luvulle saakka sekä 1950-luvusta nykytaiteeseen.

Kurssi on nettipohjainen, joten voit katsoa luentoja haluamassasi tahdissa. Luentojen pituus vaihtelee 30-60 minuutin välillä.

Verkkokurssi järjestetään kesäyliopiston Moodlessa, jonne saat tunnukset kolmen päivän sisällä ilmoittautumisestasi.

Kurssimaksu: 45 €

Luennoitsija: PhD, taidefilosofi Liisa Väisänen.

Diego Velazquez, Hovinaisia, 1656, Pradon taidemuseo, Madrid. Kuva: Marco Peretto