Mielikuvituksen herättely ja vahvistaminen tarinankerronnan ja improvisaation avulla

Tavoite ja sisältö:

Ihmisen yksi ehkä arvokkaimmista ominaisuuksista on kyky kuvitella. Käytämme mielikuvitusta päivittäin ja useimmiten täysin huomaamattamme: suunnittelemme kauppalistoja, kuuntelemme ystävän kertomaa tarinaa, ratkaisemme haastavan ongelman, unelmoimme tulevaisuudesta… Kaikki tämä tapahtuu mielikuvituksen voimalla, joka meillä kaikilla on. Mielikuvituksen maailma on loputtoman monipuolinen, ja kuitenkin toisinaan saattaa tuntua, kuin se olisi tyhjä tai vaikeasti saavutettavissa.

Tämän kurssin aikana lähdemme yhdessä rakentamaan polkua mielikuvien maailmaan tarinankerronnan avulla. Erilaisilla harjoitteilla tulemme vahvistamaan kykyämme luoda ja kuvitella elävästi. Materiaaleina käytämme sekä kirjoitettuja tarinoita että omia kokemuksiamme. Näiden lisäksi tulemme tutustumaan kerrontakaavaan, jonka avulla luomme kokonaan uusia tarinoita. Ainoat välineet, mitä tarvitsemme, ovat puhe ja sanat, sekä korvat kuuntelemiseen: kerromme muille ja saamme olla itse myös kuuntelemassa.

Menetelmät perustuvat improvisaatioon. Harjoittelemme yhdessä taitoa heittäytyä ja kykyä antaa juuri sen syntyä, mikä nyt syntyy, läsnäolon kautta. Tuntien alussa teemme alkulämmittelyinä leikillisiä ja liikkeellisiä harjoitteita sekä puheharjoitteita.

Toiminta tapahtuu ryhmässä, pareittain ja yksin. Ensimmäisellä kerralla teemme draamasopimuksen eli sanoitamme yhteiset toimintatavat. Tämä luo turvallisen kehyksen, jonka sisällä voimme lähteä tutkimaan tuntematonta. Jokaisella kerralla myös reflektoimme yhdessä: minkälaista työskentely oli, mitä kukin löysi ja ottaa mukaansa. Mitään aikaisempaa kokemusta ei tarvita, ainoastaan utelias mieli ja rohkeutta hypätä mukaan mielikuvituksen ja kerronnan maailmaan!

Kurssin aikataulu:
  • Ma 03.06.2024 17:30-19:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
  • Ti 04.06.2024 17:30-19:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
  • To 06.06.2024 17:30-19:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
  • Pe 07.06.2024 17:30-19:00 Lähiopetus (paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Lisää kurssi omaan kalenteriisi