Työelämän toimivat tekstit -verkkokurssi

Aika: 24.5.−14.6.2023

Tavoite ja sisältö: Verkkokurssin käytyäsi tiedät, miten kirjoittaa toimivia tekstejä. Osaat käyttää ystävällistä ja kohteliasta kieltä. Tunnistat erilaisten kohderyhmien tarpeet. Verkkokurssilla on kolme moduulia/osa-aluetta, joissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Millaista on selkeä kieli? Miten huomioida erilaiset kohderyhmät?
  • Mitä vaiheita kirjoittamisessa on? Miksi kirjoittaminen kannattaa pilkkoa palasiin?
  • Miten kirjoittaa työelämän toimivia tekstejä, kuten sähköposteja, tiedotteita ja tarjouksia. 

Kurssilla on kaksi yhteistä webinaaria, muutoin opiskelu on itsenäistä. Kussakin moduulissa on videoita, tekstejä ja tehtäviä. Opiskelija saa edetä omaan tahtiin. Mukana on myös lisätehtäviä, jos kiinnostusta riittää. Kurssi on käytännönläheinen ja innostava. Aikaa kurssin suorittamiseksi kannattaa varata noin kolme viikkoa. 

Verkkokurssin aluksi on keskiviikkona  24.5. klo 17 yhteinen webinaari, jonka kesto on 45 minuuttia. Kouluttaja tarkentaa kurssin sisältöä ja kysyy opiskelijoiden odotuksia.

Verkkokurssin päätteeksi on keskiviikkona 14.6. klo 17 myös yhteinen webinaari, jonka kesto on 45 minuuttia. Kouluttaja vetää kurssin antia yhteen ja antaa vinkkejä työelämän kirjoittajille.

Kohderyhmä: Kurssi sopii sinulle, joka haluat kehittää työelämän kirjoitustaitojasi. Ehkä koet, että kirjoittaminen on vähän ruosteessa. Kaipaat yksinkertaisia neuvoja, miten kirjoittaa toimivia tekstejä. Olet kiinnostunut kielestä.

Kouluttaja: FM, HSO-sihteeri Tuija Metsäaho on viestinnän asiantuntija. Hän on muun muassa toimittanut jäsenlehtiä, kouluttanut kirjoittamista ja tehnyt järjestöviestintää. Metsäaho pitää Elämänpuu-blogia, joka kertoo kansantajuisesti kielestä.

Kesto: 2 ot ja itsenäinen työskentely