HTML5 & CSS perusteet

Aika: 29-30.8.2024 to ja pe klo 9.00-15.45 

Opetuskerrat järjestetään etäopetuksena Zoom -alustalla. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet)

Tavoite ja sisältö: HTML5 ja CSS3 -tekniikat tarjoavat nykyaikaisen ja kehittyneen tavan rakentaa verkkosivuja ja verkkopalveluita. Responsiiviset verkkosisällöt voidaan esittää niin tietokoneen näytöillä kuin mobiili- ja tablet-laitteissa. Opimme HTML- ja CSS-kielien perusteet sekä HTML5- ja CSS3-versioiden uudet ominaisuudet. Kurssilla rakennetaan toimiva HTML- ja CSS-tekniikoita käyttävä verkkosivun malli/pohja, jota voi itsenäisesti vielä jatkokehittää kurssin jälkeen. Käsittelemme mm. seuraavia asioita: erilaisten web-tekniikoiden ja ohjelmointikielien yleinen esittely, sopivan koodieditorin valitseminen ja HTML- ja CSS-kielien monipuolista harjoittelua. Ensimmäisenä päivänä opetellaan ja harjoitellaan HTML-kirjoittamista ja toisena päivänä CSS-kirjoittamista. Ensimmäisen päivän sisältöjä ovat HTML-komentojen kirjoittaminen, typografia, linkit, rakenteelliset elementit, video, audio, lomakkeet yms. Toisen päivän sisältöä ovat mm. rakenteellisten elementtien muotoilut, ulkoasu, värit, responsiivisuus yms. Lisäksi kurssilla puhutaan hieman verkkosivujen testaamisesta ja optimoinnista.

Kohderyhmä: Web- ja mediadesignerit, graafiset suunnittelijat sekä kaikki verkkosivuista tai koodauksesta kiinnostuneet harrastajat ja muut henkilöt, jotka haluavat ymmärtää ja oppia HTML- ja CSS-kielien perusteet.

Laitevaatimukset: Tietokone, sinulla tulee olla oman tietokoneen admin-käyttöoikeus (käyttäjätunnus ja salasana), sillä asennamme ohjatusti koodieditorin ja mahdollisesti muita koodieditoriin tai selaimeen liittyviä lisäosia. Kurssi ei edellytä aikaisempaa kokemusta koodauksesta tai HTML- ja CSS-tekniikoista.

Kesto: 16 t

Opettaja: Pasi Kainulainen


Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.

 

 

 

Kurssin aikataulu:
  • To 29.08.2024 09:00-15:45 Etäopetus
  • Pe 30.08.2024 09:00-15:45 Etäopetus
Lisää kurssi omaan kalenteriisi