Adobe Premiere Pro perusteet

Aika: 1.-2.8.2024 to ja pe klo 9.00-15.45  

Opetuskerrat järjestetään etäopetuksena Zoom-alustalla. Etäopetukseen tarvitset kannettavan tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: Adobe Premiere Pro on monipuolinen videoeditointisovellus, jota voidaan käyttää sekä ammattimaailmassa että harrastuspohjaisesti. Kurssilla perehdytään videoeditointiin, trimmaukseen, muokkaamiseen ja omien videoiden julkaisemiseen. Kurssilla käydään läpi ohjelman käyttöliittymä, työkalut ja perusominaisuudet sekä kerrotaan videoihin liittyvistä termeistä ja käsitteistä. Varsinaisen videoeditoinnin lisäksi tutustutaan kuvan ja äänen korjaamiseen sekä videoiden tekstitykseen. Lisäksi näytetään miten omat videot julkaistaan verkkosivuja varten tai viedään sosiaalisen median palveluihin, kuten esimerkiksi YouTubeen, Facebookiin tai Instagramiin. Lisäksi puhutaan yleisesti omien videoiden suunnittelusta, kuvaamisesta, kuvauslaitteista ja kameroista sekä hyödyllisistä lisävarusteista.

Kohderyhmä: Kaikki videoeditoinnista ja videotuotannoista kiinnostuneet. Ei vaadi aiempaa kokemusta videoeditoinnista.

Laitevaatimukset: asenna tietokoneellesi ennakkoon Adobe Premiere CC:n 7 päivän kokeiluversio, mikäli sinulla ei ole ohjelmaa entuudestaan.

Kesto: 16 t

Opettaja: Pasi Kainulainen


Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.

Kurssin aikataulu:
  • To 01.08.2024 09:00-15:45 Etäopetus
  • Pe 02.08.2024 09:00-15:45 Etäopetus
Lisää kurssi omaan kalenteriisi