Adobe After Effects perusteet

Aika: 31.8.-1.9.2023 to ja pe klo 9.00-15.45 

Opetuskerrat järjestetään etäopetuksena Zoom-alustalla. Etäopetukseen tarvitset kannettavan tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: Adobe After Effects on erittäin laaja ja monipuolinen animaatioon, videoon ja tehostetuotantoon keskittyvä sovellus. Kurssilla käydään läpi ohjelman käyttöliittymä, asetukset, työkaluja ja perusominaisuuksia. Kurssin aikana tuodaan ohjelmaan valmista materiaalia sekä opetellaan tuottamaan ja muokkaamaan omaa materiaalia. Opettelemme rakentamaan ohjelman avulla omia erikoistehosteita ja monenlaisia animaatioita. Yhdistämme tekstiä, still-kuvaa, videota, maskeja, tehosteita ja muita asioita kokonaisuuksien tuottamiseksi. After Effects sopii hyvin mainoksiin, introihin ja muihin erityisesti videopuolen asioihin. Ohjelmaa voi hyödyntää myös osana laajempia videoprojekteja, sillä animaatiot ja tehosteet voidaan viedä osaksi Adobe Premiere Pro -videoeditointiohjelmaa. Valmiit julkaistut videot voidaan viedä sellaisenaan some-kanaville, kuten YouTubeen, Facebookiin, Instagramiin jne. Julkaistuja videoita voidaan myös käyttää televisiossa, valotaulujen mainoksissa, messupresentaatioissa ym. tilanteissa.

Kohderyhmä: Animoijat, graafiset suunnittelijat sekä video- ja tehostetuotannoista kiinnostuneet harrastajat. Ei edellytä aikaisempaa kokemusta AE:n käytöstä. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että After Effects saattaa tuntua laajuutensa takia jonkin verran haastavammalta sovellukselta, kuin muut Adobe-perheen sovellukset. Muiden Adobe-sovellusten aikaisemmasta käyttökokemuksesta (Photoshop, Illustrator, Premiere Pro) on ehdottomasti hyötyä AE:n harjoittelussa, mutta tämä ei ole pakollista osallistumisen kannalta.

Laitevaatimukset: asenna tietokoneellesi ennakkoon Adobe After Effects CC:n 7 päivän kokeiluversio, mikäli sinulla ei ole ohjelmaa entuudestaan.

Kesto: 16 t

Opettaja: Pasi Kainulainen
Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.