Single session -kertaterapeuttinen työmenetelmä ammatillisessa ohjaustyössä

Aika: ma 3.2.25, ti 4.3.25, ma 7.4.25 ja to 8.5.25. klo 9.00-16.00

Kurssi toteutetaan etäopetuksena. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on verkkoyhteys, äänentoisto sekä mikrofoni (laitteen omat yleensä riittävät). Kamera on suositeltava.

Koulutuksessa perehdytään pragmatistiseen kertaterapeuttiseen työotteeseen, joka voidaan toteuttaa periaatteella "käynti kerrallaan" (Single Session, Walk-in). Tämän työmenetelmän tavoitteena on mahdollistaa asiakkaille nopea pääsy ennaltaehkäisevän psykososiaalisen tuen piiriin niin, että jokainen yksittäinen potilas- tai asiakastapaaminen on interventio. Yksittäiset tapaamiset voidaan järjestää ajanvarauksella tai walk in -periaatteella niin, että tarjottava palvelu vastaa juuri oikea-aikaisesti asiakkaan sen hetkisiin tarpeisiin.

Koulutuksen tavoitteet: Koulutuksen tavoitteena on saada vahva tiedollinen ja käytännöllinen perusta käynti kerrallaan -toimintamallin taustalla olevista lyhytterapeuttisista perusteista niin, että yksittäisten tapaamisten prosessin ohjaaminen tulee sujuvaksi osaksi työarkea.

Koulutuksen sisältö: Koulutuksessa perehdytään käynti kerrallaan -toimintamallin taustateoriaan ja tutkimuksiin sen näytöstä. Lisäksi koulutuksessa perehdytään toimintamallin työmenetelmiin ja yksittäisen tapaamisen prosessin ohjaamiseen ja sen arviointiin.

  • Lyhytterapeuttisen käynti kerrallaan -työotteen perusteet ja teoreettinen tausta

Käynti kerrallaan -prosessin eri vaiheet käytännössä:

  • Yhteistyösuhteen rakentaminen ja asiakkaan kuulluksi tulemisen varmistaminen
  • tavoitteen asettaminen 
  • vahvistavan palautteen antaminen 
  • motivaation ja toiveikkuuden herättäminen 
  • toimijuuden vahvistaminen ja näkökulman ja toiminnan uudelleen suuntaaminen sekä yhteistyön arviointi ja palautteen hyödyntäminen ohjaustyössä.

Kouluttajat: Anita Hedman FM, kouluttajapsykoterapeutti (VET, Kela, Valvira), työnohjaaja (STOry), Coach (ICF:n PCC-taso) ja mindfulness-ohjaaja (MBSR). Annukka Jäske (KM), kouluttajapsykoterapeutti (VET; Kela, Valvira). 

Kurssimaksu: Kurssimaksun 695€ voi maksaa myös neljässä erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loput erät kahden kuukauden välein kurssin alkamisesta. Huom. käsittelymaksu 5 €/erä.

Kurssin aikataulu:
  • Ma 03.02.2025 09:00-16:00 Etäopetus
  • Ti 04.03.2025 09:00-16:00 Etäopetus
  • Ma 07.04.2025 09:00-16:00 Etäopetus
  • To 08.05.2025 09:00-16:00 Etäopetus
Lisää kurssi omaan kalenteriisi