Jännittäjän verkkokurssi – vapaudu sosiaalisesta jännittämisestä viisaan kehosi avulla, huhtikuu 2023


Aika: 17.4.2023-22.5.2023 verkossa (Kurssin sisältö käytettävissä 31.8.2023 saakka. Harjoitukset voi tallentaa omalle laitteelle.)

Kurssimaksu: 97 euroa.  

Sisältö ja tavoite: Jännittäjän verkkokurssi on kuuden viikon matka kohti kehosi viisautta ja rennompaa elämää. Moni kokee, ettei puhemuotoinen terapia auta riittävästi sosiaalisen jännittämisen hoidossa. Jännittäjän verkkokurssilla oivallat, miten voit parhaiten vaikuttaa jännittämiseen erilaisten kehomieli-harjoitusten avulla. 

Kuuden viikon aikana opit; mistä sosiaalinen jännittäminen johtuu, miten voit säädellä omaa hermostoasi ja tunteitasi (ja sitä kautta lieventää jännittämistä) sekä opit myös uudenlaisia hyödyllisiä ajatusmalleja. Kuulet myös, miten voit saada purettua kehostasi traumaperäisiä jännitteitä, jotka ovat usein sosiaalisen jännittämisen taustalla.

Verkkokurssin metodeja ovat erilaiset kehomieli-harjoitukset mm. Mindfulness- ja itsemyötätunto-harjoitukset sekä ratkaisukeskeisen valmennuksen mielikuva-harjoitukset. 

Joka viikko avautuu uusi moduli, joka sisältää viikon teeman mukaisen luennon ja harjoituksia. Voit tehdä harjoituksia oman aikataulun mukaan. Jokaisella viikolla keskustelemme viikon teemoista ja harjoituksissa nousseista kokemuksista anonyymillä keskustelupalstalla. Kurssin ohjaaja osallistuu aktiivisesti keskusteluun ja tarjoaa tuen koko kuuden viikon ajan.

Kurssin viikoittaiset teemat:

Viikko 1: Mistä sosiaalinen jännittäminen johtuu? Ymmärrä itseäsi paremmin.

Viikko 2: Miten Mindfulness voi auttaa jännittäjää? Opi säätelemään tunteitasi.

Viikko 3: Itsemyötätunto: Opi hyväksymään epätäydellisyys.

Viikko 4: Trauma ja keho: Traumaattiset kokemukset jännittämisen taustalla.

Viikko 5: Jännittäjän identiteetti: Muokkaa ajatuksiasi ja uskomuksiasi.

Viikko 6: Miten tästä eteenpäin? Luo askeleet kohti rennompaa tulevaisuutta. 

Kohderyhmä: Jännittäjän verkkokurssi on tarkoitettu sinulle, joka olet kyllästynyt elämää rajoittavaan ja energiaa vievään sosiaaliseen jännittämiseen. Jännittäjän verkkokurssin jälkeen sinulla on keinoja hallita jännittämistä ja voit taas alkaa tehdä asioita, joita jännittäminen on aiemmin rajoittanut. Kurssi ei ole psykoterapiaa eikä terapian korvike, mutta se tarjoaa helpot ja nopeasti omaksuttavat kehomieli-työkalut itsehoitomenetelmäksi.

Kouluttaja: Tiia Minaya on Mindfulness-ohjaaja CFM, Sertifioitu TRE-ohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Tiia on ohjannut Jännittäjäryhmiä Hellä Mieli-yrityksensä kautta vuodesta 2017 alkaen. Tiian erityisosaamista on traumainformoitu ja kehollinen lähestymistapa sosiaaliseen jännittämiseen. Vuonna 2023 julkaistaan hänen esikoiskirjansa aiheeseen liittyen (kustantaja Viisas Elämä). Lisätietoa https://www.hellamieli.fi/

Kurssipalautteita: Jännittäjän verkkokurssilla on ollut mukana jo yli 600 osallistujaa. Tässä muutamia kurssilaisten palautteita:

"Olen kärsinyt jännittämisestä alakouluikäisestä asti, mutta en ole osannut tehdä sille muuta, kuin mennä vain jännittäviin tilanteisiin uudelleen ja uudelleen, eikä se toimintatapa ole juuri auttanut. Jännittäjän verkkokurssin käytyäni, vain kuudessa viikossa, olen jo huomannut eron aiempaan olotilaani: huomaan olevani rento joissakin sellaisissa tilanteissa, joissa olen aiemmin ollut jännittynyt. Tämä tuo minulle todella hyvän ja innostuneen olon ja haluan tehdä jatkossakin asioita (kuten erilaiset harjoitukset) jotta voisin paremmin enkä jännittäisi."

"Kurssi oli loogisesti rakennettu ja todella toimiva kokonaisuus. Vaikea eritellä, mikä oli parasta, kun se kokonaisuus oli parasta! Paljon asiaa hyvin esitetyssä muodossa, muttei kuitenkaan liikaa, jotta asiat ehti omaksumaan ja harjoitteita tekemään. Harjoitteiden myötä sisäinen turva ja rauha on tuntunut lisääntyvän. Olen tyytyväinen, että lähdin mukaan kurssille!"

“Löysin kurssin täysin sattumalta, ja se ylitti odotukseni täysin. Olen aiemmin elämässä oppinut lähinnä vain sietämään jännittämistä, kun taas tällä kurssilla opin keinoja, joilla voi auttaa omaa kehoaan ja mieltään löytämään turvallisuuden tunnetta. Kurssilla käsiteltiin myös trauman vaikutusta jännittämiseen ja miten traumaa voisi vapauttaa kehosta. Uskon, että juuri tästä syystä kurssi oli omalla kohdallani niin vaikuttava. Itseluottamukseni ja uskoni tulevaisuuteen vahvistuivat kurssin aikana. Vaikka onkin kyseessä itsenäisesti suoritettava etäkurssi, ohjaajan lempeä läsnäolo välittyi luentojen, harjoitusten ja keskustelupalstan kautta. Tuntui etten ole yksin oman jännittämiseni kanssa.”

"Kiitos tästä kurssista! Olen erittäin iloinen, että päätin osallistua siihen. Kun harjoitteita tekee säännöllisesti, huomaan selvän eron omassa olotilassa, niistä todella on ollut hyötyä. Harjoitteen jälkeen oloni on ollut paljon rennompi ja huomaan, että pystyn helpommin hallitsemaan jännitysoireita. Olen alkanut harjoittelemaan 5 H:n menetelmää ja toistojen avulla saan tästä varmasti toimivan työkalun itselleni vaikeisiin tilanteisiin."

Kesto: 16 ot