Taiteen MMM: mitä, miksi ja missä (verkkokurssi)

Tavoite ja sisältö:

Kurssi vastaa keskeisiin taiteeseen liittyviin kysymyksiin ja käsittelee samalla taiteen historiaa, sen merkitystä eri aikoina sekä taiteen paikkojen muutosta hoveista digitaaliaikaan. Käsiteltäviä kysymyksiä ovat muun muassa:

  • Miksi ihmiset tekevät taidetta?
  • Miksi taide on tarpeellista?
  • Mitä taide on ja miten se määritellään?
  • Onko taiteen oltava kaunista?
  • Missä ja millaisissa olosuhteissa taidetta on tehty ja tehdään?

Kurssi on jaettu kolmeen osioon ja koostuu yhteensä yhdeksästä 30 minuutin luennosta. Ensimmäisessä osassa tarkastellaan kolmea erilaista taiteen käsityksen tapaa. Onko taide käsityötä? Onko se mahdollisesti yksilön neroutta vaiko aktivismin tapaista toimintaa yhteiskunnassa?

Toinen osa pohtii taiteen tekemisen syitä. Miksi taidetta tehdään? Onko taide välttämätöntä, vai onko se sellaista, jota tehdään vasta, kun kaikki muut asiat on yhteiskunnassa hoidettu.

Kolmas osa vastaa kysymykseen, missä taidetta tapaamme? Vastaus ei ole ihan niin yksinkertainen kuin museoissa ja gallerioissa, sillä taidetta on käytetty kautta aikain erilaisissa tiloissa temppeleistä palatseihin ja julkiseen tilaan.

Kurssi tarjoaa monipuolisen näkökulman taiteeseen ja sen merkitykseen ihmisille ja yhteiskunnalle eri aikoina.

Kurssiohje:

Kurssi on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun luentotallenteiden avulla. Voit katsoa luentoja haluamassasi tahdissa ja palata niiden pariin aina halutessasi. Materiaalit ovat käytössä kolme kuukautta maksupäivästä lukien. Luentotallenteet ovat Thinglink-alustalla ja Youtubessa. Navigoiminen on yksinkertaista ja vaivatonta.

Voit aloittaa kurssin heti ilmoittautumisen jälkeen. Tarkemmat ohjeet ja linkit ovat kesäyliopiston oppimisympäristö Moodlessa. Saat ilmoittautumisen jälkeen automaattisen vahvistusviestin, jossa on ohjeet Moodleen kirjautumiseen. Jos et saa vahvistusta sähköpostiisi, otathan yhteyttä kesäyliopiston asiakaspalveluun: info@hsky.fi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.