Taidetta ja ihmisuhreja, osa 2 (verkkokurssi)

Tavoite ja sisältö:

KUN TRUE CRIME KOHTAA TAIDE- JA KULTTUURIHISTORIAN…

Taidetta ja Ihmisuhreja osa 2 Renessanssista 1900-luvulle

Kurssilla käydään lävitse 10 teosta ja rikostapausta. Jokaisen tapauksen käsittely kestää yhteensä noin 45 minuuttia. Siihen kuuluu 30 minuutin podcast, jossa kerrotaan tapauksesta ja kerrotaan kulttuurihistoriallisesta taustasta, missä yhteydessä rikos on tapahtunut. Itse taidehistoriallinen esittely on noin 15 minuutin mittainen video.

Toisessa osassa tutuksi tulevat Cesare Borgia, Leonardo da Vincin työnantaja, joka tappoi Lucrezian miehen, Henri VIII, joka surmasi vaimonsa Annan, Ranskan katolisen liigan Henrin surma, isänsä tappanut ja samalla isänsä uhri Beatrice Cenci, nuorten  naisten veressä kylpenyt Erzebeth Bathory, opettajansa raiskaama Artemisia Gentileschi, polliitisen murhan uhri Marat, selvittämätön murhamysteeri Viiltäjä Jackistä, Ritari sinipartana tunnetuksi tullut vaimosurmaaja Landru sekä läntisen maailman ensimmäinen siviilimurha Guernican kaupungissa. Tässä jaksossa pohditaan modernismin murrosta, impressionismia, kubismia samalla kun vilkaistaan neoklasismin sekä barokin valovarjomaalausta.


Kurssiohje:

Kurssi on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun luentotallenteiden avulla. Voit katsoa luentoja haluamassasi tahdissa ja palata niiden pariin aina halutessasi. Materiaalit ovat käytössä kolme kuukautta maksupäivästä lukien. Luentotallenteet ovat Thinglink-alustalla ja Youtubessa. Navigoiminen on yksinkertaista ja vaivatonta.

Voit aloittaa kurssin heti ilmoittautumisen jälkeen. Verkkokurssi järjestetään kesäyliopiston oppimisympäristö Moodlessa ja saat ilmoittautumisen jälkeen automaattisen vahvistusviestin, jossa on ohjeet Moodleen kirjautumiseen. Jos et saa vahvistusta sähköpostiisi, otathan yhteyttä kesäyliopiston asiakaspalveluun: info@hsky.fi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.