Taidetta ja ihmisuhreja, osa 1 (verkkokurssi)

Tavoite ja sisältö:

KUN TRUE CRIME KOHTAA TAIDE- JA KULTTUURIHISTORIAN…

Taidetta ja Ihmisuhreja osa 1 Antiikista Keskiaikaan

Kurssilla käydään lävitse 10 teosta ja rikostapausta. Jokaisen tapauksen käsittely kestää yhteensä noin 45 minuuttia. Siihen kuuluu 30 minuutin podcast, jossa kerrotaan tapauksesta ja kerrotaan kulttuurihistoriallisesta taustasta, missä yhteydessä rikos on tapahtunut. Itse taidehistoriallinen esittely on noin 15 minuutin mittainen video.

Ensimmäisessä osassa käsitellään Oman isänsä tappamaa Virginiaa, poikansa tappamaa Agrippinaa, poliittisen murhan uhriksi joutunutta Julius Cesaria, Herakleitosta, joka katkaisi Khosraun pään, El Cidin häpäistyjä tyttäriä, aviomiehensä tappamaa Francesca da Riminiä, kreivi Ugolinoa, joka söi poikansa, kataarien tappamaa Veronan Pietaria ja sata lasta ja nuorta tappanutta sotasankaria Gilles de Raisia. Taidehistoriassa esiin tulevat muun muassa romantiikan ja akateemisen taidemaalauksen erot, eri barokkikoulukunnat sekä muotokuvamaalauksen erikoispiirteitä. Taidehistoriassa verrataan myös flaamilaisen taiteen eroja Välimeren alueen taiteeseen.


Kurssiohje:

Kurssi on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun luentotallenteiden avulla. Voit katsoa luentoja haluamassasi tahdissa ja palata niiden pariin aina halutessasi. Materiaalit ovat käytössä kolme kuukautta maksupäivästä lukien. Luentotallenteet ovat Thinglink-alustalla ja Youtubessa. Navigoiminen on yksinkertaista ja vaivatonta.

Voit aloittaa kurssin heti ilmoittautumisen jälkeen. Verkkokurssi järjestetään kesäyliopiston oppimisympäristö Moodlessa ja saat ilmoittautumisen jälkeen automaattisen vahvistusviestin, jossa on ohjeet Moodleen kirjautumiseen. Jos et saa vahvistusta sähköpostiisi, otathan yhteyttä kesäyliopiston asiakaspalveluun: info@hsky.fi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.