Suomalaiset taiteilijat maailmalla -verkkokurssi

Tavoite ja sisältö:
Kurssin tarkoitus on antaa välineet Suomen kultakauden suurten taiteilijoiden tulkitsemiseen ja arvostamiseen nähden niiden kansainväliset, eurooppalaiset juuret. Näin Suomen taidehistoria ei ole vain oma taidehistoriansa vaan osa kansainvälisiä suuntauksia. Kurssin suorittanut tunnistaa kurssilla esiteltyjen taiteilijoiden tyylin, osaa nähdä kunkin taiteilijan osana eurooppalaista ja suomalaista taidehistoriaa ja ymmärtää heidän matkojensa merkityksen heidän oman taiteensa kehitykseen, heidän kauttaan Suomen taiteelle sekä yleensä taiteilijayhteisöjen merkityksen taiteen kehityksessä. Kurssilla kertaat 1800-1900 -vaihteen suuret ismit ja tyylikaudet. Jokaisella luennolla tarkastellaan kutakin taiteilijaa ja hänen tyyliään ja asetetaan sen kansainväliseen yhteyteen.

- Helene Schjerfbeckin Bretagne ja ST Ives

- Venny Soldanin Firenze

- Ellen Thesleffin Italia: Napoli ja Capri

- Akseli Gallen-Kallelan Ranska

- Magnus Enckellin Pariisi

-Albert Edelfeltin Espanja

Kurssi on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun luentotallenteiden avulla. Voit katsoa luentoja haluamassasi tahdissa ja palata niiden pariin aina halutessasi. Materiaalit ovat käytössä kolme kuukautta maksupäivästä lukien. Luentolinkit ovat Thinglink-alustalla ja luentotallenteet Youtubessa. Navigoiminen on yksinkertaista ja vaivatonta.

Kurssiohje:
Voit aloittaa kurssin heti ilmoittautumisen jälkeen. Verkkokurssi järjestetään kesäyliopiston oppimisympäristö Moodlessa ja saat ilmoittautumisen jälkeen automaattisen vahvistusviestin, jossa on ohjeet Moodleen kirjautumiseen.
Jos et saa vahvistusta sähköpostiisi, otathan yhteyttä kesäyliopiston asiakaspalveluun: info@hsky.fi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.