Värioppi

Aika: 10.7.-14.7.2023 ma–pe klo 10.00–15.30

Tavoite ja sisältö: Mistä puhumme kun puhumme väreistä? Mitä tarkoitetaan käsitteillä värin sävy, valööri ja kylläisyys? Miten sekoittaa haluttu värisävy? Tule kurssille etsimään vastauksia näihin kysymyksiin. Käytännön harjoitusten pohjana ovat monipuoliset alustukset. Aloitamme tutustumalla Ittenin, Albersin ja Goethen värioppien perusteisiin. Tutkimme värien suhteellisuutta, väriharmonian perusteita, värien tilallisia ulottuvuuksia ja väriaineiden ominaisuuksia. Luomme myös katsauksen värijärjestelmien historiaan. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että niille, jotka haluavat syventää tuntemustaan väreihin.

Tarvikkeet: Kurssitiloissamme on valmiina kurssilla tarvittavat materiaalit. Kurssin materiaalit sisältyvät kurssimaksuun eli osallistujien ei tarvitse tuoda mukanaan omia materiaaleja. Tuo mukanasi kurssille kuitenkin muistiinpanovälineet.

Kesäyliopiston ilmoittautumisvahvistuksella saat 10–20 % alennusta Temperan (Uudenmaankatu 16) ja 20 % alennusta Taidemaalariliiton Taiteilijatarvikevälityksen (Erottajankatu 9 B) normaalihintaisista taidetarvikkeista.

Yhteistyössä: Helsingin Taiteilijaseura