Ruman taiteen kurssi

Aika: lauantai 16.11.2024 klo 10.30-16.45 (sisältää kiireettömän omakustanteisen lounastauon) 

Mitä Ruman taiteen kurssi tarkoittaa?

Ruman taiteen kurssipäivä on vastavoimaa suorittamiselle ja taiteen tuomista lähelle. Opettaja Johanna Wahlbeckin mukaan kuvataiteellinen ilmaisu kuuluu kaikille, ei vain niille jotka kokevat ”osaavansa”. Tässä kurssipäivässä ei tarvitse "osata" yhtään mitään ja taustasi voi olla millainen tahansa. Ruman taiteen kurssilla laitetaan aivot narikkaan ja ollaan epätäydellisyyden äärellä. Päivästä tulee rento ja mielenkiintoinen sekä tietysti luova.

Päivän aikana tehdään rumaa taidetta ja tulkitaan rumaa taidetta, eikä pelkästään omia tuotoksia. Osallistujat voivat halutessaan tuoda mukanaan jonkin taideteoskuvan tai pari, koska Ruman taiteen kurssipäivän aikana myös tutkitaan yhdessä opettajan kanssa kuvia rumina koetuista taideteoksista. Aiemmat osallistujat suosittelevat todella tuomaan jotakin tällaista materiaalia mukaan! Teokset voivat olla minkälaisia tahansa ja kuvat voi tuoda mukanaan joko printteinä tai näyttää ruudulta, tai sitten kuvailla, vaikka ihan lyhyestikin. Opettaja tuo joka tapauksessa itse esimerkkejä niin sanotuista rumista taideteoksista ja lupaa analysoida varsinkin omat esimerkkinsä perusteellisesti, mahdollisesti hauskastikin.

Taideteoreetikot ovat erityisesti lähivuosikymmeninä kaataneet korkean ja matalan taiteen raja-aitoja, mutta nyt Ruman taiteen kurssilla ne kaadetaan karnevalistisesti rumalla näkökulmalla, joka voi jopa olla joidenkin nykytaideteosten päämäärä.

Mutta mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Ilmoittaudu mukaan ja pian tiedät mitä on ruma taide!

Palaute-esimerkki vastaavaan Johannan vetämään päivään osallistuneelta:

"Tämä oli aivan spesiaali kurssi ja täytti odotukseni."

Kouluttaja: Johanna Wahlbeck on taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, työnohjaaja, yrittäjä ja taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, joka on kehittänyt asiantuntijuutensa pohjalta erilaisia koulutuskokonaisuuksia, kuten Ruma taide. Lue lisää: oivallamme.fi/opi/

Kurssimaksu: 190€ Kurssimaksu sisältää kurssilla käytettävät tarvikkeet ja materiaalit.


Kurssin aikataulu:
  • La 16.11.2024 10:30-16:45 Helsingin seudun kesäyliopiston koulutustila, Vilhonvuorenkatu 12
Lisää kurssi omaan kalenteriisi