Viron jatkokurssi 2, 2 op

Aika: 15.1.–2.4.2025 ke klo 16.30–18.00
Loppukoe 9.4. ke klo 16.30–18.00
Uusintakoe 23.4.2025 klo 16.30-18.00 (uusintaan ilmoittaudutaan opettajalle).

Kurssi opetetaan etäopetuksena. Tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, äänentoistolla ja mikrofonilla (esim. puhelimen kuulokkeiden mikrofoni, ellei tietokoneessa ole omaa). Kamera on hyvin suositeltava.

Tavoite ja sisältö: Haluatko keskustella viroksi ajankohtaisista aiheista? Kurssin jälkeen osaat ilmaista itseäsi sujuvammin viroksi. Osaat keskustella jokapäiväisistä puheenaiheista ja opit myös uusia kieliopillisia asioita sekä kertaat aikaisemmin opittua. Keskustelujen aihepiireinä ovat mm. matkustaminen, luonto, media, historia, rikollisuus ja terveys sekä maan tapakulttuuri. Tiiviisti etenevän kurssin ajalle kannattaa varata aikaa myös kotitehtävien tekoon. 

Suoritustapa: Opintopistesuoritus edellyttää hyväksytyn kokeen lisäksi 75 % läsnäoloa. Huomaathan, että myös etäoppitunneilla on oltava paikalla!

Arvosteluasteikko: hyv-hyl

Lähtötaso: A1 (Tavoitetaso kurssin aikana: A2.1). Edeltävinä opintoina viron alkeiskurssit 1-2 sekä jatkokurssi 1 tai vastaavat tiedot.

Kirja: Jälle Eestis!, loppuosa kirjasta. Oppikirja mukaan heti ensimmäiselle tunnille!

Korvaavuus: Kielikeskuksen viron jatkokurssi 1 (Helsingin yliopisto).

Opettaja: FM Klarika Sander-Komulainen

Kesto: 24 oppituntia. Voit myös ilmoittautua suoraan jatkokurssit 1 ja 2 yhdessä sisältävään 60 oppitunnin pakettiin.

Kurssimaksu sisältää myös Helsingin yliopiston perimät maksut.

Suoritusmerkinnät: Helsingin yliopiston opiskelijoille suoritetut opintopisteet kirjataan suoraan opintorekisteriin. Muut  saavat opintosuoritusotteen Oma Opintopolku -palvelusta.  Suoritusmerkintä edellyttää kirjautumista Helsingin yliopiston Sisu-järjestelmään tämän kurssin opiskelijaksi kurssin alkaessa (koskee myös HY:n opiskelijoita). Sisu-kirjautumislinkki lähetetään kesäyliopistosta kurssin alkaessa ja kirjautuminen tulee tehdä annettuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.