Saksan alkeiskurssi 2, ryhmä A, 4 op

Aika: 10.6.–4.7. ma–ti ja to klo 16.30–19.45
Loppukoe 8.7. ma klo 16.30–18.00
Uusinta 12.8. ma klo 17.00–18.30 (uusintaan ilmoittaudutaan etukäteen opettajalle)

Kurssi opetetaan etäyhteydellä. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on verkkoyhteys, kaiuttimet ja mikrofoni (laitteen omat yleensä  riittävät). Kamera on suositeltava.

Lähtötaso: A1

Sisältö: Kurssi  on tarkoitettu saksan perustiedot hallitseville, esim. kesäyliopiston  alkeiskurssin 1 suorittaneille tai muutoin vastaavat taidot  hankkineille. Kurssin aiheita ovat mm. ravintolassa ja ostoksilla  käynti, puhelinkeskustelut ja kirjalliset viestit, tien kysyminen ja hotellihuoneen varaus. Kielioppi: datiivi,  omistuspronominit ja verbin perfekti. Tämä intensiivisesti etenevä  kurssi sisältää runsaasti kotitehtäviä. 

Korvaavuus: Alkeiskurssi 1 vastaa kielikeskuksen saksan alkeiskurssia 1 ja  alkeiskurssi 2 vastaa saksan alkeiskurssia 2 (Helsingin yliopisto).

Suoritustapa: Osallistuminen etäopetukseen, kotitehtävät ja loppukoe. Opintopistesuoritukseen vaaditaan hyväksytyn loppukokeen lisäksi 75 %  läsnäolo etäoppitunneilla. 

Arvosteluasteikko: hyv-hyl

Kirja: Freut mich 1, kpl 7–12

Suoritusmerkinnät: Helsingin yliopiston  opiskelijoille suoritetut opintopisteet kirjataan suoraan opintorekisteriin. Muut saavat opintosuoritusotteen Oma Opintopolku -palvelusta. Suoritusmerkintä edellyttää kirjautumista Helsingin yliopiston Sisu-järjestelmään tämän kurssin opiskelijaksi kurssin alkaessa (koskee myös HY:n opiskelijoita). Sisu-kirjautumislinkki lähetetään kesäyliopistosta kurssin alkaessa ja kirjautuminen tulee tehdä annettuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Kurssimaksu sisältää Helsingin yliopiston perimät maksut.