Vesi Helsingin alla – opastettu kävelykierros Viikinmäen jätevedenpuhdistamossa

Aika: ke 3.5. klo 12.00-13.30

Huom! Vierailukohde on teollinen laitos, joka ei ole esteetön ja tästä syystä vierailu ei valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Turvallisuussyistä vierailun alaikäraja on 12 vuotta. Vierailua ei suositella raskaana oleville, hajuyliherkille tai henkilöille, joiden immuunipuolustuskyky on heikentynyt. Puhdistamo on mikrobialtisteinen ympäristö, joten raskaana olevat ja muut riskiryhmiin kuuluvat osallistuvat laitoskierrokselle oman harkintansa mukaan. Jätevedenpuhdistamovierailu ei aiheuta kohonnutta riskiä perusterveille.

Sisältö: Tiedätkö, mihin pyttysi vedet päätyvät? Viikinmäen jätevedenpuhdistamon vierailulla pääset näkemään, miten jätevedet puhdistetaan Pohjoismaiden suurimmassa puhdistamossa. 

Viikinmäen kalliopuhdistamossa käsitellään paitsi Helsingin myös Vantaan keski- ja itäosien, Keravan, Tuusulan, Järvenpään ja Sipoon, eli noin 860 000 asukkaan jätevedet - kenties sinunkin jätevetesi. Vaikuttavan puhdistamovierailun aikana opit, miten arkisilla valinnoillasi voit vaikuttaa puhtaamman Itämeren puolesta. 

Vierailu järjestetään yhteistyössä Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kanssa.

Tilaisuuteen tulee ilmoittautua, koska paikkoja on rajoitetusti.

Vapaa pääsy!