Koulutuksen tulevaisuus

Elämme kiireistä jouluviikkoa niin töissä kuin kotona – kaikki on saatava valmiiksi. Siispä muutama sana kuluneesta vuodesta ja tulevasta vuodesta 2024.

Vuosi 2023 on ollut vapaan sivistystyön kentällä raskas, sillä Suomen hallituksen leikkaukset pienensivät kesäyliopistojen valtionosuuksia. Vuodet 2024–2026 tulevat siis olemaan haastavat, mutta usko tulevaisuuteen on vahva.

Koulutus on kantanut meitä suomalaisia kerta toisen jälkeen vaikeiden aikojen läpi, ja siihen me edelleen nojaamme, kun rakennamme Helsingin seudun kesäyliopiston koulutustarjontaa vuodelle 2024. Aiomme lisätä koulutustarjontaa pikemmin kuin supistaa. Tarjonnassa tulee olemaan paljon uutta, ja siihen ovat vaikuttaneet sekä opettajat että Te opiskelijamme.

Säätiön hallitus on päättänyt, ettemme nosta tulevien kurssiemme hintoja, vaikka siihen on paineita. Tiedämme, että Te meillä kouluttautuvat olette päätökseen tyytyväisiä.

Säätiömme teema vuodelle 2024 on ”Tieto, taito ja tulevaisuus”. Teema näkyy monipuolisessa kurssitarjonnassa, joka täydentyy läpi vuoden. Tasainen vierailu kotisivuillamme kannattaa.

Säätiöllemme ovat tärkeitä myös uudet asiakasryhmät, joita haluamme kohdata vuoden 2024 aikana. Siihen tarvitsemme uusia näkökulmia ja uusi kursseja. Kertokaa siis meille, mitä haluaisitte ja tarvitsisitte.

Koulutus on väline rakentaa parempaa tulevaisuutta niin yksilön kuin yhteiskunnan näkökulmasta. Tehdään se yhdessä myös vuonna 2024.

Hyvää joulua ja uutta vuotta 2024!

Raija Meriläinen

Helsingin seudun kesäyliopiston toiminnanjohtaja ja rehtori