Kuvituskuva

Miljööhenkilökuvausta vaihtuvilla teemoilla

Jos tavoitteesi on kuvata valokuvauksellisempia ja eri tyylisiä kuvia ihmisistä visuaalisesti erilaisissa ympäristöissä, on Miljööhenkilökuvausta vaihtuvilla teemoilla -kurssi sinua varten! Kurssi soveltuu valokuvausharrastuksessaan jo hieman pidemmälle ehtineelle, joka haluaa päivittää tietojaan ja oppia uusia asioita kehittyäkseen.

Kurssin sisältö ja lisätiedot

Kurssilla läpikäydyt teemat perustuvat viitteellisesti muutamiin valokuva- ja taidehistorian eri vuosikymmenillä vallinneisiin tyylisuuntiin. Kurssi sisältää luentoja ja demonstraatioita eri teemoista sekä työpajatyöskentelyä pienryhmissä. Lisäksi kurssiin kuuluvat yhteiset kuvapalautekeskustelut. Luennoilla käydään läpi kuvaesimerkein kutakin teemaa ja käytännönläheisissä kuvausdemonstraatioissa havainnollistetaan, kuinka mm. vallitsevan valon näkemisellä ja ymmärtämisellä, erilaisilla valokuvailmaisun keinoilla ja omien lisävalonlähteiden käytöllä luodaan teemallisia valokuvia, joissa valittu tyylisuunta näkyy.

Kalustoluettelo kurssille osallistuville:

• järjestelmäkamera ja objektiivit
• kameranjalusta, jalustat lisävalonlähteille
• kannettava tietokone kuvien siirtämistä, karsimista ja käsittelyä varten
• kuvankäsittelyohjelma, esim. Photoshop tai Lightroom
• valonmuokkaajia: heijastimia, varjostimia jne.
• lisävalonlähteitä: kuten käsisalama, jokin jatkuva valonlähde jne.
• vedenpitävä retkipatja, jotta voi kuvata tarvittaessa mahallaan maassa
• lisäksi riittävä määrä erilaisia vaatteita, jotta voi olla ulkona erilaisissa sääolosuhteissa

HUOM – jos sinulla ei ole lisävalonlähteitä, voit silti osallistua kurssille. Kuvaustehtävät voi hyvin tehdä hyödyntämällä luonnonvaloa. Kurssin aikana saat lisäksi vinkkejä siihen, millaista kalustoa voi käyttää valaisuun.

Opettaja: Puputti Tiina
Päivä ja kello: La: 10.00 – 17.00 Su: 09.00 – 16.00
Aika: 7.5.2022 – 8.5.2022 (Ilmoittaudu viimeistään 25.4.2022)
Kurssimaksu: 180,00 €
Paikka: Studio sijaitsee Pasilassa osoitteessa: Veturitallinkuja 34 E

Kurssin opettaja Tiina Puputti — valokuvakouluttaja, valokuvaaja ja tietokirjailija

Intohimosta valokuvaukseen Tiina Puputti kuvaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Innostu, inspiroidu ja ilmaise on hänen kantava teemansa käytännönläheisissä valokuvakoulutuksissa.

Tiina Puputti toimii tällä hetkellä itsenäisenä ammatinharjoittajana valokuvausalalla. Hän kouluttaa eri oppilaitoksissa, yrityksissä ja yhteisöissä valokuvan ymmärrystä ja kuvaustaitoja kaipaavia ihmisiä aina harrastajista kuvaa työssään tarvitseviin ja ammattilaisiin asti.

Koulutukseltaan Tiina on kasvatustieteen maisteri luokanopettajan koulutusohjelmasta. Opintojen jälkeen hän työskenteli ammattikuvaajia kouluttavassa Visuaaliviestinnän Instituutissa ensin koulutussuunnittelijana ja myöhemmin rehtorina ja pääkouluttajana. Lisäksi hän on suorittanut valokuvaajan ammattitutkinnon, yrittäjän ammattitutkinnon ja valokuvaajan erikoisammattitutkinnon. Syksyllä 2015 Suomen Ammattivalokuvaajat ry myönsi hänelle liiton korkeimman arvonimen, Mestariarvon (SAVM).

Miljööhenkilökuvausta vaihtuvilla teemoilla -kurssin opettaja Tiina Puputti

Docendo on julkaissut kolme Tiinan kirjoittamaa kirja: Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä, POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa ja Valaise tarina kuvaksi – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä. Lisäksi Tiina on kääntänyt kirjan Etsimessä: Valaisu (2012).

Koulutustyön lisäksi Tiina myös kuvaa asiakastoimeksiantoja ja omia projekteja. Lisäksi hän kirjoittanut mm. Kamera-lehteen vuodesta 2003 alkaen.

Syksyllä 2018 Tiina oli tekemässä Fotarit –ohjelmaa. Hän vastasi ohjelmassa valokuvauksen opetuksen sisällöstä, käsikirjoitti ne ja omat juonto-osuutensa. Fotarit on YLE:n tuottama hyvän fiiliksen valokuvausohjelma, joka innostaa ja opettaa ottamaan parempia valokuvia puhelimella. Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4468925

Vuosina 2020 – 2021 Tiina tuotti Photography Online Course for Scientists -verkkokurssikokonaisuuden Aalto yliopistolle Valeria Azozskayan kanssa. POCS on Aalto yliopistossa opiskeleville ja työskenteleville tehty itsenäisesti opiskeltava valokuvauksen verkkokurssi, joka koostuu opetusvideoista, kuvaus- ja monivalintatehtävistä. Sen tavoite on auttaa tutkijoita ja opiskelijoita kokoamaan kuvapankki omista kuvistaan, joita voi käyttää, kun esittelee tutkimustyötään.

Tiinan yhteystiedot:

Facebook: Tiina Puputti – Joy of Photography    
Instagram: @tiinapuputti    
Puh. +358 44 520 7220     
Mail: tiina@tiinapuputti.com   
tiinapuputti.com         

Kuvat: Tiina Puputti