Valloita villiyrtit – ota villiyrtit käyttöön! -webinaari

Aika: ke 3.5. klo 18.00-20.00

Opetus toteutetaan etänä Zoomin välityksellä. Etäopetusta varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, kuulokemikrofonilla (esim. puhelimen kuulokkeet). Kamera on suotava. Saat ohjeen lähempänä kurssin alkua. Otathan yhteyttä, jos et ole saanut ohjetta opetuksen alkamisaamuun mennessä. Tarkistathan myös roskapostisi.

Sisältö ja tavoite: Villiyrttien paras sesonki on touko-kesäkuussa, ota siis villiyrtit haltuun tällä kurssilla! Villiyrtit ovat ilmaista, ravinteikasta ja puhdasta lähiruokaa, jota löytyy useimmiten jo omalta kotipihalta tai lähiluonnosta. Alkukesä on erinomaista aikaa niin kerätä ja käyttää yrttejä päivittäisessä ruoanlaitossa kuin säilöä niitä tuleviin tarpeisiinkin. Webinaarissa tutustumme yleisimpiin villiyrtteihin, niiden terveysvaikutuksiin ja käyttötapoihin, sekä siihen mitä pitää huomioida yrttejä kerättäessä ja käytettäessä. Saat haltuun villiyrtteilyn perusasiat, joilla pääset aloittamaan yrttiharrastuksen helposti ja turvallisesti.

  • Miksi villiyrttejä?
  • Miten villiyrttejä voi hyödyntää?
  • Mitä tulee huomioida kerättäessä ja poiminnan periaatteet (mm. tunnistus, puhtaus, poimintapaikka, jokamiehen oikeudet, ajankohta, allergiat, välineistö).
  • Yrttisaaliin käsittelytavat ja huomioitavaa käytettäessä
  • Yleisimpien ja ”kaikille sopivien” villiyrttien läpikäyntiä: tunnistaminen, terveysvaikutukset, hyödyntäminen mm. ravinnoksi ja rohdoksi. Esim. maitohorsma, nokkonen, voikukka, vuohenputki, poimulehti, vadelma.
  • Extrana helppoja villiyrttireseptejä.

Webinaarissa on varattu aikaa myös osallistujien kysymyksille ja keskustelulle.

Kohderyhmä: Webinaarin sisältö on rakennettu siten, että vasta-alkajat tai vain vähän yrtteilleet saavat oleelliset perustiedot yrttien keräämisen ja käytön aloittamiseen helposti ja ytimekkäästi.

Kouluttaja:  Hanna-Maria Lehtonen, Luonnonyrttineuvoja, Kulttuurituottaja YAMK, Mindfulness-ohjaaja ja Mindfulness Työssä -ohjaaja

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston kanssa. Osallistujien sähköpostiosoitteet välitetään Hämeen kesäyliopistolle kurssitiedotusta ja teknistä tukea varten.