Vaikuta ja vakuuta asiantuntijana

Aika: 14.3.–25.4. ti klo 17.30–19.30

Huom! Ti 11.4. tapaaminen järjestetään etänä, muutoin kurssi järjestetään lähiopetuksena.

Tavoite ja sisältö: Koulutuskokonaisuus tarjoaa asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille mahdollisuuden harjoittaa ja kehittää omia esiintymis- ja vaikuttamistaitojaan sekä tunnistaa omat vahvuutensa ihmisenä, asiantuntijana ja ennen kaikkea esiintyjänä. Kurssin aikana pureudumme kaikkeen siihen, mistä vaikuttava asiantuntijuus koostuu aina sanattomasta viestinnästä ja kehonkielen tehokeinoista vaikuttavan esitysaineiston luomiseen, niin kasvokkain kuin etänä. 

Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet asiantuntijatehtävissä ja joka työssäsi puhut ihmisten edessä –esittelet tuotteita tai palveluja, ajatuksia, ideoita ja konsepteja, vedät palavereja tai muilla tavoin vaikutat eri kohderyhmiin. Esiintyjänä voit olla aloitteleva tai jo kokeneempi, jännittäjä tai ilomielin ihmisten eteen menevä. Haluat kehittyä varmemmaksi ja vaikuttavammaksi esiintyjäksi ja antaa asiantuntijuutesi loistaa.

Tavoitteena on, että kurssin käytyäsi tunnistat omat vahvuutesi ja tiedät, miten vaikuttaa eri tilanteissa ja miksi. Uskallat loistaa ihmisten edessä omana itsenäsi, ihmisenä ja asiantuntijana, esiintymisestä nauttien.

Kurssin käytyäsi:

•   taidat Esiintymisen kielen perusteet: tiedät miten toimia ja miksi
•   tunnistat omat luonteenvahvuutesi ja osaat hyödyntää niitä vaikuttavassa viestinnässä
•   olet esiintyjänä aiempaa itsevarmempi ja luottavainen – jopa nautit esiintymisestä!
•   osaat kiteyttää oman osaamisesi ja asiantuntijuuden hissipuheen muodossa
•   olet päivittänyt työnkuvaasi liittyvän esitysaineiston vaikuttavaksi

Kurssi pohjaa Esiintymisen kieli™ -metodiin, joka pilkkoo esiintymistaitojen harjoittelun pieniin, helposti lähestyttäviin osiin, mikä tekee harjoittelusta mielekästä ja mahdollistaa nopean kehityksen. Kurssilla tehdään käytännönläheisiä harjoituksia myönteisessä, innostavassa ilmapiirissä. Opetus nojaa vahvaan vuorovaikutukseen sekä yksilön vahvuuksien tunnistamiseen. Puheharjoituksia videoidaan ja saat niistä palautetta. Kurssiin sisältyy kotitehtäviä.

Kohderyhmä: Ammatissaan puhuvat ja vaikuttavat eri alojen asiantuntijat sekä viestinnän ammattilaiset, jotka haluavat täydentää osaamistaan viestiäkseen entistä tehokkaammin. Työkokemuksen määrä ei ole oleellinen, vaan halu kehittyä vaikuttavaksi asiantuntijaksi. 

Kouluttaja: Kurssin kouluttajana toimii KTM, Esiintymisen kieli™ -valmentaja ja vaikuttavan viestinnän asiantuntija Anna Wallin. Anna on yrittäjä, positiivisen psykologian asiantuntija ja valmentaja. Hän opettaa suullista yritysviestintää ja esiintymistaitoja Hankenilla ja on omakohtaisesti kokenut Esiintymisen kieli™ -metodin transformoivan vaikutuksen. Hän luotsaa esiintymisvalmennuskursseja suurella sydämellä ja vankalla ammattitaidolla, ilo edellä.

Kesto: 14 t + itsenäistä työskentelyä. Kurssin työmäärä vastaa 2 op:n opiskelua.

Annan kursseista ja valmennuksista sanottua:

”Koen kurssin jälkeenpäin erittäin kattavaksi, monipuoliseksi ja ennen kaikkea hyödylliseksi katsaukseksi omaan esiintymiseen ja julkiseen ulosantiin.”

”Valmennus antoi ihanan mahdollisuuden harjoitella ja kehittää omia esiintymistaitoja rennossa ilmapiirissä. Pidin valmennuksen käytännönläheisyydestä - pystyin ottamaan uudet taidot ja saadun tiedon heti käyttöön työssäni. Valmennuksessa lähdetään liikkeelle omista vahvuuksista ja valmennus rohkaisee nähdyksi tulemista omana itsenä.”

”Puhujana minusta on tullut varmempi ja luotan itseeni enemmän. Kurssi auttoi näissä asioissa ja erityisesti pidin siitä, että aloitimme rakentamaan sitä luottamusta itseensä pieni tehtävä kerrallaan.”

”Esiintymisvalmennus kokemuksena oli rohkaiseva ja silmiä avaava! Valmennuksen suurin anti oli se, että puhuminen ääneen kiteytti itselle paljon. Harvemmin sitä tulee itseä kuvattua ja katsottua tallenteelta. Suosittelen valmennusta jokaiselle, joka kaipaa varmuutta omaan ilmaisuun ja yleisön edessä puhumiseen!”