WordPress-perusteet

Aika: 15.6.-16.6.2023 to ja pe klo 9.00–15.45 

Opetuskerrat järjestetään etänä verkossa. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: WordPress on maailman suosituin verkon julkaisualusta, joka on samaan aikaan helppokäyttöinen, hakukoneystävällinen ja ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelmisto. WordPressin avulla kuka tahansa voi luoda edustavan verkkosivuston, jota voi päivittää ja muokata omatoimisesti. WordPressin vakio-ominaisuudet ovat lisäksi laajennettavissa lähes rajattomasti. Peruskurssilla perehdytään WordPressin perusominaisuuksiin ja alustan mahdollisuuksiin nimenomaan verkkojulkaisijan tai sisällöntuottajan näkökulmasta. Käsittelemme mm. seuraavia asioita: mitä asioita WordPressiä varten vaaditaan (palvelimet, domainit yms.), WordPressin asennus, sisällön luominen (tekstit, kuvat, linkit jne.), sivuston rakenne ja navigointi, teemat, sivun ulkoasusäädöt sekä hyödylliset lisäosat. Kurssi perustuu käytännön harjoituksiin, jossa rakennetaan omaa harjoitussivustoa ja jonka kehittämistä voi jatkaa itsenäisesti vielä kurssin jälkeenkin.

Laitevaatimukset: Opiskelijalla tulee olla oman joko PC- tai Mac-tietokone sekä koneen admin-käyttöoikeus (käyttäjätunnus ja salasana), sillä asennamme ohjatusti WordPressin sekä siihen liittyviä sovelluksia ja laajennuksia suoraan omalle tietokoneelle. Suosittelemme PC-koneen käyttöä, sillä Mac-tietokoneissa WordPressin asennus saattaa tuottaa haasteita ja ongelmia. Mikäli ohjelmiston asentamisessa on haasteita, tarjoaa kouluttaja ratkaisuksi muita asennusvaihtoehtoja, joiden ansiosta opiskelija pääsee edelleen kokeilemaan ja harjoittelemaan WordPressin käyttöä.

Kesto: 16t

Opettaja: Pasi Kainulainen

Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.