Illustratorin perusteet, ryhmä B

Aika: 14.8.-15.8.2023 ma-ti klo 9.00–15.45 

Opetuskerrat järjestetään etäopetuksena Zoom-alustalla. Etäopetukseen tarvitset kannettavan tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: Adobe Illustrator -ohjelmalla luodaan erittäin monipuolisesti vektorigrafiikkaa liki mitä tahansa tarkoitusta varten: esitteet, mainokset, logot, lehdet, web-grafiikka, kuviot, kuvakkeet jne. Erityisen hyvin Illustrator sopii piirroskuvien, kuten logojen, kuvioiden, kuvakkeiden ja info-grafiikan luomiseen. Ensimmäisen päivän aikana tutustutaan ohjelman käyttöliittymään, asetuksiin, väriasetuksiin, paneeleihin, työkaluihin, dokumenttien luomiseen ja hallintaan, tasojen peruskäyttöön, pienimuotoiseen piirtämiseen ja vektorigrafiikkaan ihan yleisellä tasolla. Toisen päivän sisältöä ovat tärkeimmät piirtotyökalut ja piirtäminen, värien luominen ja muokkaaminen, tekstin luominen, logojen, piirrosten ja kuvituskuvien luominen tyhjästä, valokuvien muuttaminen vektorimuotoon ja valmiin aineiston vieminen eteenpäin.

Kohderyhmä: Kaikki piirrosgrafiikasta, piirtämisestä, kuvittamisesta ja vektorigrafiikasta kiinnostuneet harrastajat. Ei vaadi aiempaa kokemusta ohjelman käytöstä tai vektorigrafiikasta.

Laitevaatimukset: asenna tietokoneellesi ennakkoon Adobe Illustrator CC:n 7 päivän kokeiluversio, mikäli sinulla ei ole ohjelmaa entuudestaan.

Kesto: 16 t

Opettaja: Pasi Kainulainen


Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.

Kurssin aikataulu:
  • Ma 14.08.2023 09:00-15:45 Etäopetus / Distance learning
  • Ti 15.08.2023 09:00-15:45 Etäopetus / Distance learning
Lisää kurssi omaan kalenteriisi