Adobe Premiere Rush perusteet

Aika24.8.2023 to klo 9.00-15.45

Opetuskerrat järjestetään etäopetuksena Zoom-alustalla. Etäopetukseen tarvitset kannettavan tietokoneen nettiyhteydellä ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet).

Tavoite ja sisältö: Adobe Premiere Rush on sopivan pieni ja yksinkertainen videoeditointisovellus. Se on tarkoitettu erityisesti helppoon ja nopeaan editointiin ja pohjautuu laajempaan ja monipuolisempaan Adobe Premiere Pro -sovellukseen. Rushin avulla voi kuitenkin tehdä kaikki videoeditoinnin perusasiat, kuten leikkauksen, musiikin liittämisen, puheen äänittämisen, värikorjailun sekä tehosteiden ja tekstien lisäämisen. Videot voidaan myös julkaista verkkoon eli erityisesti some-kanaviin. Kurssilla opit käyttämään Adobe Rush -sovellusta, editoimaan ja muokkaamaan omaa videomateriaalia ja julkaisemaan ne.

Kohderyhmä: Kaikki videoeditoinnista kiinnostuneet. Ei vaadi aiempaa kokemusta videoeditoinnista.

Laitevaatimukset: asenna tietokoneellesi ennakkoon joko Adobe Rushin maksullinen versio tai ilmaisversio, mikäli sinulla ei ole ohjelmaa entuudestaan. Premiere Rush kuuluu mukaan sekä Adobe Creative Cloud että Adobe Express -ohjelmistopaketteihin. Sen voi hankkia myös erikseen joko maksullisena versiona että ominaisuuksiltaan rajatumpana ilmasversiona. Kouluttajalla on käytössä maksullinen versio, mutta koulutukseen voi osallistua tarvittaessa myös ilmaisversiolla. Rushista on saatavilla myös mobiiliversio sekä Android- että iOS-järjestelmille, mutta koulutuksessa käytetään nimenomaan tietokoneille asennettavaa versiota.

Kesto: 8 t


Opettaja: Pasi Kainulainen
Pasi Kainulainen on kouluttamiseen ja konsultointiin erikoistunut IT-alan konkari, joka on pelkästään kouluttanut jo yli 20-vuoden ajan. Pasi työskentelee samaan aikaan sekä graafikkona, kuvittajana, video-editoijana, taittajana, animaattorina, tehostenikkarina että koodarina IT-alan tuotannoissa, mutta jakaa samaan aikaan myös ammatissaan hankkimaansa tietotaitoa alan koulutuksissa. Pasi on julkaissut omia IT-kirjoja sekä kehittää omaa velhon käsikirja -sarjaa, jota hyödynnetään kaikissa Pasin itsensä pitämissä koulutuksissa.