Ratkaisukeskeisiä menetelmiä riippuvuuksien hoitoon

Aika: pe 12.1. klo 9-16 

Kurssi toteutetaan etäopetuksena. Etäopetukseen tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on verkkoyhteys, äänentoisto sekä mikrofoni (laitteen omat yleensä riittävät). Kamera on suositeltava.

Sisältö ja tavoite: Riippuvuuksiin liittyy monesti hyvin paljon häpeää ja syyllisyyttä, joka valitettavasti usein jarruttaa toipumista. Riippuvuuksien hoitamisessa on keskeistä uskaltaa katsoa riippuvuus ilmiötä niin rehellisyydellä kuin ymmärryksellä. Vaikka riippuvuus käyttäytyminen on ihmiselle itselleen (ja usein myös läheisille) haitallista, on sen takana usein täyttymättömiä tarpeita ja keinottomuutta säädellä tunteita terveemmillä tavoilla.

Koulutuspäivän aikana käsittelemme inhimillisellä ja ratkaisukeskeisellä lähestymistavalla sitä millaisia menetelmiä riippuvuuksien hoidossa voidaan käyttää apuna.

Riiippuvuuksista toipuminen kysyy sitoutumista prosessiin ja samalla on normaalia että riippuvuus ikään kuin tuo vastarintaa toipumista vastaan, ainakin hetkittäin. Tämän ilmiön tunnistaminen helpottaa myös auttajaa työssään.

Ratkaisukeskeisyys ei työskentelytapana tarkoita toisen haasteiden ratkaisemista, vaan se on enemmänkin toipumismyönteistä asennetta ja yhdessä asiakkaan kanssa ymmärryksen ja ratkaisujen etsimistä.

Koulutus päivän aikana opit:

  • Riippuvuus käyttäytymisen tunnusmerkkejä
  • Mitä kaikkea riippuvuus käyttäytymisellä yritetään mahdollisesti ratkaista
  • Useita ratkaisukeskeisiä menetelmiä riippuvuus käyttäytymisen työstämiseen

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kouluttajat: Psykoterapeutti ja Riippumatta hoito-ohjelman kehittäjä Kristiina Niskanen ja Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja pariterapeutti Eevi Vuoristo

Osallistumismaksu: 189€ Varhaisen ilmoittautujan etu: mikäli ilmoittaudut kurssille 18.12.2023 mennessä, saat kurssin hintaan 149€

Kesto: 7 ot


Kurssin aikataulu:
  • Pe 12.01.2024 09:00-16:00 Etäopetus / Distance learning
Lisää kurssi omaan kalenteriisi