Mielen hyvinvointia iäkkäille – tietoa, taitoa ja toimintatapoja ammattilaisille

Aika: 17.9.2024 klo 9.00-15.00

Sisältö: Mielen hyvinvoinnin vahvistaminen on keskeinen osa ikäihmisen toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämistä ja se on olennainen osa ikäihmisten parissa työskentelevien ammattilaisten mielenterveysosaamista.

Mielen hyvinvointia iäkkäille koulutuksessa perehdytään iäkkäiden mielen hyvinvointiin ja sen vahvistamisen keinoihin. Se tarjoaa näkökulmia voimaantumista vahvistavaan ohjaukseen ja antaa esimerkkejä iäkkäiden palveluissa kehitetyistä mielen hyvinvoinnin edistämisen toimintatavoista.

Mielen hyvinvoinnin kysymysten äärelle kannattaa pysähtyä – parhaimmillaan se tuottaa hyvää iäkkäille, ammattilaisille ja koko työyhteisölle.

Koulutuspäivänä:

  • perehdyt ikääntyneen ihmisen mielen hyvinvoinnin kysymyksiin
  • tutustut PERMA –hyvinvointimalliin ja ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen lähestymistapaan iäkkäiden mielen hyvinvoinnin vahvistamisessa
  • saat konkreettisia esimerkkejä ja välineitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi erilaisissa toimintaympäristöissä  
  • saat valmiuksia suunnitella ja toteuttaa mielen hyvinvointia edistävää toimintaa omassa työympäristössäsi

Koulutus sisältää teemaan orientoivan ennakkotehtävän, koulutuspäivän Helsingissä, sähköisen kurssimateriaalin sekä todistuksen koulutuksen suorittamisesta. Kurssimateriaalit on mahdollista saada myös painettuna versiona lisähintaan 35€ (maksetaan laskulla kurssin jälkeen). Mikäli haluat painetut kurssimateriaalit, ilmoitathan siitä ilmoittautumisen yhteydessä.  

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu iäkkäiden parissa työskenteleville ammattilaisille, alan opiskelijoille, esihenkilöille ja kehittäjille.

Kouluttaja: Tamara Björkqvist, koordinaattori, KM, sosiaali- ja terveysalan opettaja, Ikäinstituutti. 

Tamara on innokas kehittäjä, valmentaja, vanhustyön ja hyvän ikääntymisen puolesta puhuja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus ikääntymisen ja vanhustyön asiantuntijatehtävistä. Tamara on työskennellyt muun muassa vanhustyön opettajana, työyhteisövalmentajana ja ikäihmisten palveluiden kehittämiskoordinaattorina. Tällä hetkellä hän työskentelee Ikäinstituutissa iäkkäiden mielen hyvinvoinnin edistämisen asiantuntijatehtävissä.

Kurssimaksu: 160€

Kesto: 8 ot (sisältäen ennakkotehtävän ja koulutuspäivän)

Kurssin aikataulu:
  • Ti 17.09.2024 09:00-15:00 Helsingin seudun kesäyliopiston koulutustila, Vilhonvuorenkatu 12
Lisää kurssi omaan kalenteriisi