Itsemyötätunnon verkkokurssi

Aika: 25.10.-29.11.2023

Kurssimaksu: 150€

Opiskelu neljän viikon mittaisella verkkokurssilla sisältää 3 x 45 min. itsenäistä opiskelua sekä yhden etätapaamisen per viikko. Itsenäinen opiskelu tapahtuu verkkoympäristössä ja siihen sisältyy opettajan ohjaus, kommentit sekä keskustelut keskustelualueella.

Viikko 1. Johdanto & Hyväksymis- ja omistautumisterapian käsitteet: suhdekehysteoria & psykologinen joustavuus

1 Zoom-tapaaminen 25.10. klo 18-18.45

Viikko 2. Menetelmiä 1: Arvokeskustelu & Arvojen mukainen elämä

2 Zoom-tapaaminen 8.11.2023 klo 18-19.15

Viikko 3. Menetelmiä 2: Hyväksyvä havainnointi & Kielellisyys

3 Zoom-tapaaminen 22.11.2023 klo 18-19.15

Viikko 4. Minäkuva, sisäinen puhe & Tietoinen läsnäolo

4 Zoom-tapaaminen 29.11.2023, klo 18-19.15

Sisältö: Voinko vaikuttaa myönteisesti omaan hyvinvointiini ja suhtautua itseeni myötätuntoisesti? Kyllä, myötätuntoista ja hyväksyvää suhtautumista itseen voi harjoitella. Tällä kurssilla tutustumme niihin tapoihin, joita voit käyttää apuna. Näkökulma perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan, jonka tavoitteena on tukea ihmistä elämään arvokasta, rikasta ja itsensä näköistä elämää, johon kuuluu myös epämiellyttäviä tunteita. Kurssi sisältää lyhyitä alustuksia aiheisiin, joiden jälkeen tehdään niihin liittyviä harjoituksia. Kurssilla pohdit sinulle merkityksellisiä arvoja ja niitä tukevia valintoja, harjoittelet hyväksyvää tunteiden havainnointia ja nykyhetkeen keskittymistä. Lisäksi tunnistetaan kielen aiheuttamia ongelmia ja harjoitellaan myönteistä sisäistä puhetta.

Tavoitteena on lisätä itsetuntemusta teorian kautta ja pohdintatehtävillä, joista sinulla on mahdollista saada vertaispalautetta kurssin vetäjältä. Kurssi sisältää vapaaehtoisia verkkokeskusteluja keskustelualueella käsitellyistä aiheista ja lisäksi tapaamme etänä Zoomissa harjoituksia varten. Verkkoympäristöä varten osallistuja tarvitsee Internetyhteyden, selaimen (Firefox) ja perustaidot selaimen käytöstä sekä kirjautumisesta käyttäjätunnuksella järjestelmään. Käyttäjätunnus ja salasana oppimisympäristöön lähetetään sähköpostitse kurssin alkamispäivänä.

Kouluttaja: Maarit Pönkänen, Sosiaalipsykologi, YTM, FM

Kesto: 18 ot