Viisaiden valintojen arjen avaimet -webinaarisarja

3 x 1,5 h luentoa

1. luento: Tavat ja tottumukset – kuinka teen pysyvän muutoksen?

Aika: 11.4.2023 klo 17.30-19.00

Tavoite ja sisältö: Tavat ja tottumukset – kuinka teen  pysyvän muutoksen? – luento on osa kolmiosaista webinaarisarjaa  Viisaiden valintojen arjen avaimet. Tiedetään, että pelkkä tieto ei  vielä luo muutosta. Moni on huomannut, miten elämäntapamuutokset ovat  välillä haastavia ja motivaatio tulee ja menee aalloissa. Luennolla  pohditaan omien arvojen vaikutusta päivittäisiin valintoihimme,  tarkastellaan kuinka meille kehittyy uudet rutiinit sekä pohditaan myös  nykypäivän esteitä muutokselle. Luennon myötä osallistuja saa  uudenlaisia näkökulmia ja työkaluja, jotka tukevat pysyvän muutoksen  mahdollistamista arjessa kokonaisvaltaisesti terveys huomioiden. 

2. luento: Katse pakkauksiin – mikä on olennaista tietoa elintarvikkeiden viidakossa

Aika: 25.4.2023 klo 17.30-19.00

Tavoite ja sisältö: Katse pakkauksiin – mikä on  olennaista tietoa elintarvikkeiden viidakossa – luento on osa  kolmiosaista webinaarisarjaa Viisaiden valintojen arjen avaimet. Elintarvikevalikoima  on laajentunut huimasti viime vuosikymmeninä. Terveyden näkökulmasta  tämä on kaksiteräinen miekka – toisaalta nyt on yhä helpompi valita  terveellisiä tuotteita, mutta toisaalta valikoimassa on myös paljon  houkutuksia. Pakkausselosteiden ja ravintosisällön ymmärtäminen on  kansalaistaito, jonka sisäistämällä sinun on helpompi tehdä valintoja  kaupan hyllyviidakossa. Luennon myötä osallistuja saa tietoa  ja opastusta siihen, mihin elintarvikepaketin kyljestä kannattaa  tarkastella. Luennolla pureudutaan erityisesti, rasvanlaatuun, suolan ja  kuidun määrään sekä siihen mitä tarkoitetaan ”sokereita”-merkinnällä. 

3. luento: Arjen viisaat valinnat ja tunnesyöminen

Aika: 9.5.2023 klo 17.30-19.00

Tavoite ja sisältö: Arjen viisaat valinnat ja tunnesyöminen – luento on osa kolmiosaista webinaarisarjaa Viisaiden valintojen arjen avaimet. Luennolla  annettaan konkreettisia vinkkejä siihen mihin ruokavaliossa ja  elintavoissa kannattaa arjessa keskittyä. Luennolla pureudutaan myös  tunnesyömiseen ja pohditaan siihen ratkaisuja. Luennon myötä osallistuja oppii  tarkastelemaan arjen valintojaan uusin silmin ja panostamaan olennaisiin  tekijöihin terveyden ja hyvinvointinsa kannalta. Luennolla saa myös  vinkkejä tunnesyömisen havainnointiin ja keinoja tunteiden säätelyyn  muulla tavoin. 

Kohderyhmä: Luento  sopii elämäntapamuutosta suunnittelevalle tai muutoin terveydestä ja  hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Luento sopii myös terveydenhuollon  henkilöstölle, jotka ohjaa asiakkaita elämäntapamuutoksissa. 

Kouluttaja: Hanna Partanen, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, tietokirjailija

Opetus toteutetaan etänä. Etäopetusta varten  tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, kameralla ja  äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet). Saat ohjeen lähempänä kurssin alkua. Otathan yhteyttä, jos et ole saanut ohjetta  opetuksen alkamisaamuun mennessä. Tarkistathan myös roskapostisi.

Webinaarisarja  toteutetaan yhteistyössä Vaasan kesäyliopiston kanssa.  Osallistujien sähköpostiosoitteet välitetään Vaasan kesäyliopistoon  kurssiin liittyvää tiedotusta varten.