Symbolien Helsingissä – portti Helsingin arkkitehtuurin kieleen -verkkokurssi

Ilmoittautuminen:
Kolmen vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi saat kirjautumisohjeet kesäyliopiston Moodleen, josta löydät linkin karttaan. Moodle ja linkki toimivat myös älypuhelimella. Kurssi sisältää yhteensä 34 miniluentoa eri kohteista.

Jos et ole saanut ohjetta sähköpostiisi 3 vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi, otathan yhteyttä kesäyliopiston asiakaspalveluun: info@kesayliopistohki.fi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

Tavoite ja sisältö: Uudenlainen kurssi kävellen Helsingin arkkitehtonisten symbolien maailmassa. Helsingissä on paljon symboliikkaa ohikulkijoiden silmien ulottuvilla. Ympäristö puhuttelee täysin uudella tavoin, kun opit katsomaan sitä uusin silmin. Tämä kierros vie sinut uusrenessanssin, rokokoon ja jugendin symboliikan maailmaan. Jos olet koskaan miettinyt, miksi Pitkänsillan koristeena on pöllö, Aleksanterinkadun Pohjolantaloa koristavat Kullervo sekä orava tai Kruununhaassa törmäät rakennuksen koristeena kukkoon, on tämä symboliikkakurssi tarkoitettu juuri sinulle. 

Kurssi toimii Helsingin kartalle tehdyn ääni- ja kuvakirjaston avulla. Kartan päällä olevista tähdistä klikkaamalla voit katsoa kuvaa ja kuunnella miniluennon kunkin kohteen symboleista ja niiden merkityksistä. 

Voit osallistua kurssille, milloin itse haluat, joko kävellen Helsingissä kartan kohteiden mukaan tai katsella ja kuunnella kuvia rauhassa kotona tietokoneellasi. Voit katsoa kohteet ja kuunnella niiden selostukset missä järjestyksessä haluat ja ne ovat saatavilla uudelleen aina niin halutessasi. Kohteet on ryhmitelty alueittain, joten voit halutessasi kiertää ne vaikkapa pienemmissä osissa. Kurssin jälkeen osaat katsoa kaupunkiympäristöä uusin silmin ja lukea arkkitehtuurin symboliikkaa.

Luennoitsija: PhD Liisa Väisänen

Kurssimaksu:10 €