Luento 4: Kompassissa pohjoinen, Kiasma

Luento 4: Kompassissa pohjoinen, Kiasma, 7.10.2022–2.4.2023
Kiasman talven näyttely esittelee Wihurin säätiön taiteilijoita, joilla on erityinen suhde pohjoiseen Suomeen. Luento esittelee esillä olevista taitelijoista viisitoista. Luennolla analysoidaan myös kultakin ainakin yksi teos. Analyysien kautta aukeaa suurempi aspekti taiteeseen ja ympäristön vaikutukseen taiteen tekemisessä sekä sen sanomassa. Luennon kesto n. 1 h 30 min

Tavoite ja sisältö: Syksyn ja talven Helsingin seudun taidenäyttelyihin johdattelevat luennot auttavat saamaan enemmän irti ajankohtaisista taidenäyttelyistä. Kukin videoista toimii ennen näyttelyä johdatuksena näyttelyn maailmaan tai näyttelyn jälkeen syventämään ajatuksia jo nähdystä. Videot eivät ole varsinaisia näyttelyopastuksia vaan lähinnä ajatuksen herättäjiä, jotka auttavat näkemään kunkin näyttelyn osana taidehistoriallista aikajanaa. Syksyn ja talven näyttelyistä on valittu neljä: Nykyaikaa etsimässä (Espoon modernin taiteen museo, EMMA), Hans Op de Beeck: Hiljainen paraati (Amos Rex), Kirsikkapuun alla – Japanilaisia puupiirroksia (Sinebrychoffin taidemuseo) ja Kompassissa pohjoinen (Kiasma).

Luento on tallenne, joten voit katsoa sen ennen tai jälkeen näyttelyn, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Luennot löytyvät kesäyliopiston Moodlesta, jonne saat tunnukset ilmoittauduttuasi kurssille.

Luento kuuluu Enemmän irti näyttelyistä 2022-2023! -luentosarjaan. Yksittäisen luennon hinta on 10 €, luentosarjan 30 €. Mikäli haluat ilmoittautua kaikille neljälle luennolle, valitse ostoskoriin tämän luennon sijasta luentosarja.

Luennoitsija: PhD Liisa Väisänen

Kuuluu kokonaisuuteen: