Helene Schjerfbeck -verkkokurssi

Tavoite ja sisältö: Neljän luennon sarja rakentuu taidemaalari Helene Schjerfbeckin (1862–1946) ympärille. Verkkokurssi avaa ajankohtaisia perspektiivejä Helene Schjerfbeckiin. Luennot antavat kuvan Helene Schjerfbeckin taiteellisesta työstä, yhteyksistä, tukijoista ja yhteistyökumppaneista. Osallistuja saa Helene Schjerfbeckin taiteen tuntemusta. Kurssi antaa ymmärrystä Helene Schjerfbeckin taiteellisesta työstä aikansa taidemaailman kontekstissa. Lisäksi kurssi antaa työkaluja pohtia Helene Schjerfbeckiä koskevaa tutkimushistoriaa ja kirjallisuutta. 

Neljästä luentotallenteesta koostuva kurssi on tarkoitettu itsenäiseen opiskeluun. Luentotallenteen kesto on noin 45 minuuttia. Verkkokurssi järjestetään 31.8.2023 – 31.12.2023.

Verkkokurssin luennot:

1. Johdannoksi: Helene Schjerfbeck
2. Helene Schjerfbeck (1862–1946)
3. Helene Schjerfbeck: esikuvia, taiteilijasisaria ja ”neliapilan” taiteilijoita
4. Helene Schjerfbeck ja taidekoulutus

Voit katsoa luentoja haluamassasi tahdissa ja palata niiden pariin aina halutessasi. Materiaalit ovat käytössä kolme kuukautta maksupäivästä lukien.

Kurssiohje:
Voit aloittaa kurssin heti ilmoittautumisen jälkeen. Verkkokurssi järjestetään kesäyliopiston oppimisympäristö Moodlessa ja saat ilmoittautumisen jälkeen automaattisen vahvistusviestin, jossa on ohjeet Moodleen kirjautumiseen.
Jos et saa vahvistusta sähköpostiisi, otathan yhteyttä kesäyliopiston asiakaspalveluun: info@hsky.fi. Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

Luennoitsija: FT, taidehistorian tutkija Mari Tossavainen