Väri, valo ja tila – vesiliukoiset tekniikat

Aika: 31.7.-4.8.2023 ma-pe klo 10.00–15.30

Tavoite ja sisältö: Kurssilla perehdytään vesiliukoisten maalaustekniikoiden perusteisiin ympäröivän maiseman havaitsemisen ja kokemisen kautta. Työmuotoina itsenäinen, yksilöllisesti ohjattu työskentely Suomenlinnan kesäisessä maisemassa, harjoitukset ja keskustelut. Opetuksessa painotetaan värien käyttöä, tilan ja valon esittämistä sekä värisävyjen löytämistä värejä sekoittamalla. Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajille että jo jonkin verran maalausta harrastaneille.

Varusteet: Kurssilla pyritään työskentelemään mahdollisimman paljon ulkona, joten varaathan asianmukaiset säähän soveltuvat varusteet: hattu ja aurinkosuoja tai lämpimät, tuulelta suojaavat varusteet viileämmällä säällä. Sateen sattuessa työskentelemme kuitenkin sisällä. Mukaan kannattaa ottaa myös kunnon eväät.

Tarvikkeet: Tuo mukanasi kurssille seuraavat tarvikkeet ja välineet:

  • Akryyli-, guassi tai akvarellivärit (kylmä ja lämmin sävy kustakin pääväristä, punaisesta, keltaisesta ja sinisestä, lisäksi valkoinen, viridianin tai smaragdin vihreä, okra ja raaka umbra)
  • Akvarellipaperit joko lehtiössä (vähintään kokoa A3) tai irtoarkkeina (paksuus mielellään vähintään 300 g/m2). Akvarellipaperia voi myös ostaa paikan päällä. Akryyliväreillä maalatessa voi käyttää myös pohjustettuja kangas- tai pahvipohjia.
  • Siveltimet. Akvarellissa ainakin yksi keskikokoinen suippopäinen sivellin, akryylimaalauksessa tasa- tai pyöreäpäiset sianharjas- tai synteettiset siveltimet
  • Piirustusvälineet (hiili ja säämiskä tai lyijykynä)

Kesäyliopiston ilmoittautumisvahvistuksella saat 10–20 % alennusta Temperan (Uudenmaankatu 16) ja 20 % alennusta Taidemaalariliiton Taiteilijatarvikevälityksen (Erottajankatu 9 B) normaalihintaisista taidetarvikkeista.

Yhteistyössä: Helsingin Taiteilijaseura