Piirustuksen perusteita Suomenlinnassa

Aika: 31.7.-4.8.2023 ma-pe klo 15.00–20.30

Tavoite ja sisältö: Tarkoitus on katsoa maisemaa piirtämällä ja oppia tärkeimmät piirustustaidon kehittämiseen liittyvät harjoitustavat. Tehtävät perustuvat piirtämiseen silmän ja käden taitojen harjoittajana sekä taiteellisena ilmaisuna. Tutustutaan erilaisiin piirustustekniikoihin, kuten viiva- ja valööripiirustukseen. Tutkitaan mittasuhteita, muotoja, valoja ja varjoja, perspektiiviä sekä värisävyjen sekoittamista. Työskentelemme ensisijaisesti piirustushiilellä ja lyijykynällä, mutta osa tehtävistä on tarkoitus tehdä kuivapastelliliiduilla. Soveltuu kaikille kiinnostuneille.

Tarvikkeet:

- luonnoslehtiö (n. 120 g, koko A4)

- puolikarkeita piirustusarkkeja, (mm. pastellipaperia, koko A3 tai A2)

- lyijykynälajitelma: HB, 3B, 6B (mahd. myös muita pehmeitä lyijykyniä)

- pehmeä pyyhekumi 

- palateräveitsi tai kirurginveitsi ja terotin

- piirustushiiliä, mielellään eri paksuisia hiilipuikkoja. Huom! ei puristettua hiiltä, eikä hiilikyniä

- kuivapastelliliidut 

- hiilikumi ja säämiskä 

- fiksatiivi 

Ensimmäiselle kurssikerralle: Yllä oleva tarvikelista. Luonnoslehtiön lisäksi 1 kpl A2-kokoinen piirustusarkki riittää. Tarvikkeista puhumme lisää ensimmäisellä opetuskerralla.

Tiedoksi:  Isompia paperiarkkeja voi ostaa myös kurssipaikalta. Taustalevyt ja maalaustelineet ovat käytettävissä koulun puolelta. Voit halutessasi ottaa mukaan oman kokoontaitettavan telineen sekä retkijakkaran jos omistat sellaiset. Kurssilla pyritään työskentelemään mahdollisimman paljon ulkona, joten huomioi pukeutuminen ja varusteet sään mukaan.

Kesäyliopiston ilmoittautumisvahvistuksella saat 10–20 % alennusta Temperan (Uudenmaankatu 16) ja 20 % alennusta Taidemaalariliiton Taiteilijatarvikevälityksen (Erottajankatu 9 B) normaalihintaisista taidetarvikkeista.

Yhteistyössä: Helsingin Taiteilijaseura