Ranskan jatkokurssi 3, 3 op

Aika: 5.9.2023 ti klo 16.30–18.00 sekä 12.9.–21.11.2023 ti klo 16.30–19.45
Huom. ei opetusta viikolla 42

Järjestetään etäopetuksena Zoomin välityksellä. Kurssilla on käytössä myös oppimisalusta Moodle. Etäopetusta varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, kameralla ja äänentoistolla sekä kuulokkeet (esim. puhelimen kuulokkeet). Saat ohjeen lähempänä kurssin alkua. Otathan yhteyttä, jos et ole saanut ohjetta opetuksen alkamisaamuun mennessä. Tarkistathan myös roskapostisi.

Tavoite ja sisältö: Jatkokurssit 3 ja 4 perustuvat samaan oppikirjaan ja muodostavat kokonaisuuden. Kurssit suorittanut opiskelija ymmärtää pääkohdat yleiskielisistä viesteistä ja lehtiartikkeleista, pystyy ilmaisemaan suullisesti ja kirjallisesti menneen ajan tapahtumia, mielipiteitään, tunteitaan ja tavoitteitaan. Jatkokurssilla 3 syvennetään kieliopin tuntemusta (mm. menneen ajan aikamuodot, subjunktiivi, adjektiivit), laajennetaan sanavarastoa, harjoitellaan luetun ja kuullun ymmärtämistä sekä puheen tuottamista. Aihepiirit: työ, asuminen ja ihmissuhteet nykyajassa, uudet kulutustottumukset sekä ranskankielinen maailma.

Suoritustapa: Jatkuva arviointi, joka perustuu osaamistavoitteisiin. Kurssin suorittaminen edellyttää 75 % osallistumista tuntityöskentelyyn ja itsenäisesti tehtävien harjoitusten palauttamista määräajassa.

Lähtötaso: A2

Kirja: Version papier :  Dufour, M. et al.: Édito: Méthode de français : Deuxième édition: Niveau B1. Edition Didier 2018 (alkupuoli).

Heu, E. et al.: Édito: Cahier d'activités : Niveau B1. Éditions Didier 2018.

OU

Version numérique : Il s'agit d'une carte de téléchargement, disponible dans les librairies, donnant accès au manuel numérique premium (livre + cahier).

(Paperiversio: Oppikirjaa ja harjoituskirjaa on myytävänä kirjakaupoissa ja Amazonilla TAI Digikirja: Voi kysyä kirjakaupoista. Ladattava kortti. Oppikirja ja harjoituskirja on samassa. Huom. kaikissa kirjakaupoissa ei välttämättä saatavilla.)

Kirja olisi hyvä olla jo ensimmäisellä tunnilla.

Korvaavuus: Helsingin yliopiston kielikeskus KK-RAN208 Ranskan jatkokurssi 3, 3 op

Suoritusmerkinnät: Helsingin yliopiston opiskelijoille  suoritetut opintopisteet kirjataan suoraan opintorekisteriin. Muut  saavat opintosuoritusotteen Oma Opintopolku -palvelusta. Suoritusmerkintä edellyttää kirjautumista Helsingin yliopiston  Sisu-järjestelmään tämän kurssin opiskelijaksi kurssin alkaessa (koskee  myös HY:n opiskelijoita). Sisu-kirjautumislinkki lähetetään  kesäyliopistosta kurssin alkaessa ja kirjautuminen tulee tehdä annettuun  viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.