Miniroskis-työpaja

Aika: ma 5.6. klo 17.00-19.15

Paikka: Kallion kirjasto, Viides linja11/Porthaninkatu 12

Sisältö: Maailman ympäristöpäivänä 5.6. järjestettävässä Miniroskis-työpajassa tuunataan käteviä päivittäiseen käyttöön sopivia miniroskiksia ilmatiiviistä, taskuun mahtuvasta kierrätyspurkista. 

Tuunaustekniikka on helppo, myös lapset oppivat sen. Miniroskikseen voi laittaa pieniä roskia, kuten maailman yleisimmän, myrkyllisen ja tulipaloja tuottavan roskan, tupakantumpin palavana. Ilmatiiviissä purkissa tumppi sammuu nopeasti. Purkkia voi käyttää yli 10 vuotta. Miniin voi laittaa myös esimerkiksi purkat, joita on hyvin vaikea puhdistaa kaupunkien kaduilta, sekä makeispaperit. 

"Fiksu keksintö, onpa kätevä!" on tyypillistä palautetta. Monet tekevät miniroskiksia lahjoiksi tupakoiville tutuille. Onkin mitä tärkein lahja! "Olen niin onnellinen, ettei minun enää tarvitse heittää tumppeja ympäristöön", sanoi eräs nuori. Miniroskis voi myös auttaa tupakoinnin lopettamisessa. Työpajoissa syntyy kiva keskusteleva tunnelma, helppo käsillä tekeminen rentouttaa.

"YK yleiskokous julisti kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi jo vuonna 1972. Siitä lähtien teemapäivä on tarjonnut jokavuotisen ikkunan keskusteluun ympäristön merkityksestä ja tarpeesta suojella luontoa, jotta sekä tämä että tulevat sukupolvet voisivat nauttia siitä.

Tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin ja tarkastelemaan omia luontoon liittyviä asenteita. Erilaisia tapahtumia järjestetään ympäristöpäivän kunniaksi yli sadassa eri maassa. Ympäristöpäivän teema vaihtuu vuosittain." 
(lähde: Suomen YK-liitto)

Opettaja: Tuula-Maria Ahonen, toimittaja, sosiaalipsykologi, Roska päivässä -liikkeen perustaja

Tilaisuus on maksuton. Suosittelemme ilmoittautumaan etukäteen rajallisen osallistujamäärän takia, mutta tapahtumaan voi myös tulla suoraan paikan päälle, jos tilaa on!