Abikurssit kevään 2023 kirjoittajille

Pelaa varman päälle ja valmistaudu kirjoituksiin talven abikursseilla! Löydä itsellesi sopiva kurssi laajasta valikoimasta:

Äidinkieli

Äidinkielen ja kirjallisuuden abikurssi, talvi (etäopetus, 6.2.2023 – 9.3.2023)

Kurssilla valmistaudut yo–kirjoitusten lukutaidon ja kirjoitustaidon kokeisiin erilaisten tehtävien avulla! Lisäksi saat hyvää kertausta kielenhuoltoasioista ja vinkkejä hyvän yo-vastauksen laatimiseen.

Kielikurssit

Englannin abikurssi, talvi (lähiopetus, 6.2.-8.3.2023)

Tällä kurssilla käymme läpi keskeistä sanastoa ja englannin kielen rakenteita ja saat vinkkejä englannin ylioppilaskirjoituksissa onnistumiseen.

Ruotsin abikurssi, talvi (etäopetus, 10.1.-7.3.2023)

Etäopetuksena toteutettava ruotsin kurssi tukee valmistautumistasi ylioppilaskirjoituksiin. Käymme läpi yo-kokeen rakennetta ja saat runsaasti vinkkejä sanaston kartuttamiseen. Kurssilla harjoitellaan kirjoitelmien kirjoittamista ja saat henkilökohtaista palautetta. Sopii kaikille ruotsin kirjoittajille.

Matematiikka

Matematiikan abikurssi, pitkä oppimäärä, talvi (lähiopetus, 12.1.- 2.2.2023)

Kurssilla käsittelemme lukion pitkän matematiikan kurssien oppimäärää. Kurssin aikana saat vinkkejä ja rutiinia matematiikan tehtävien ratkaisuun.

Matematiikan abikurssi, lyhyt oppimäärä, talvi (11.1.-8.3.2023)

Kurssilla käsitellään lukion lyhyen matematiikan kurssien oppimäärää. Kurssin aikana saat myös vinkkejä ja rutiinia matematiikan tehtävien ratkaisuun.

Reaaliaineet

Fysiikan abikurssi (lähiopetus, 13.1.2023 – 10.3.2023)

Kurssilla kertaamme mekaniikan, lämpöopin ja sähköopin keskeiset asiat. Kurssin aikana saat myös vinkkejä ja rutiinia fysiikan tehtävien ratkaisuun. Harjoitustehtävinä ratkotaan yo–tasoisia tehtäviä sekä harjoittelemme myös teoriavastauksen laatimista.

Historian abikurssi, talvi (lähiopetus, 9.1.-6.2.2023 )

Tule kertaamaan lukion historian kurssien sisältöjä! Tällä kurssilla käymme läpi historiallisten aineistojen tulkintaa ja lähdekritiikkiä sekä harjoittelemme vastaustekniikkaa monipuolisten tehtävien avulla. Kurssin aikana perehdymme edellisten vuosien ylioppilaskirjoitusten tehtäviin. Kurssin avulla saat valmiuksia ja vinkkejä hyvän yo-vastauksen laatimiseen. 

Psykologian abikurssi, talvi (lähiopetus, 10.1.-7.3.2023)

Kurssilla kertaamme psykologian pakollisen kurssin ja valtakunnallisten syventävien kurssien (PS1–PS5) keskeisimmät aihealueet ja teoriat opiskelijoiden toiveita kuunnellen niin, että sinulle muodostuu kokonaiskuva lukion psykologian oppimäärästä. Kurssin aikana harjoittelemme psykologian ainereaalin eri tehtävätyyppeihin vastaamista, käymme läpi vanhoja yo–kysymyksiä ja analysoimme esimerkkiesseiden avulla yo–koevastausten pisteytyksen periaatteita. 

Yhteiskuntaopin abikurssi, talvi (etäopetus, 1.2.-8.3.2023)

Etäopetuksena toteutettavalla kurssilla kertaamme yhteiskuntaopin perus- ja syventävien kurssien sisältöjä – saat aineen sisältöä kertaavaa opetusta sekä harjoittelemme hyvää vastaustekniikkaa. Kurssimateriaalina käytämme vanhoja yo–kokeita, sekä monipuolisia harjoitustehtäviä. Tämän kurssin avulla saat valmiuksia ja vinkkejä hyvän yo-vastauksen laatimiseen.